News

Amsterdamul mută cartierul roșu. Unde va fi noul centru erotic

02.02.2021 | 19:11
Amsterdamul muta cartierul rosu Unde va fi noul centru erotic
Amsterdamul mută cartierul roșu. Unde va fi noul centru erotic Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Amsterdamul își va muta cartierul roșu într-un nou „centru erotic” în afara centrului orașului, în încercarea de a reinventa turismul din capitala olandeză.

Este doar una dintre propunerile primarului Femke Halsema, care își dorește și interzicerea accesului turiștilor în cafenelele unde se comercializează canabis.

ADVERTISEMENT

Haselma militează de multă vreme pentru sfârșitul cartierului roșu, considerând considerat practica turiștilor de a le privi fără intenția de a plăti serviciile lor „inacceptabilă”.

Amsterdamul vrea să reinventeze turismul

Consilierii au convenit asupra planurilor de mutare a faimoaselor ferestre roșii ale orașului în afara De Wallen, o parte istorică a centrului orașului Amsterdam, deși nu se știe încă unde va fi situat noul cartier.

ADVERTISEMENT

Planurile pentru această „resetare” a turismului au fost prezentate de Femke Halsema, primarul Amsterdamului, pentru a face centrul orașului mai viabil și pentru a contracara turismul pentru droguri, potrivit presei locale.

„Aceste măsuri își propun să aibă ca rezultat un amestec mai bun de funcții, un control mai bun, o economie de vizitatori valoroasă și consolidarea diversității culturale și a identității locale, o gamă mai diversificată de locuințe și mai mulți rezidenți în interiorul orașului, un spațiu public mai accesibil și mai multă verdeață”, a spus Halsema, citată de The Independent.

ADVERTISEMENT

Femke Halsema, prima femeie primar din Amsterdam, a militat mult timp pentru sfârșitul cartierului roșu. În 2019, a promis să abordeze „umilirea femeilor de către grupuri mari de turiști”.

În urma mai multor discuții cu rezidenți, proprietari de afaceri și femeile însele, Halsema a considerat practica vizitatorilor care le priveau pe acestea din urmă fără intenția de a plăti serviciile lor „inacceptabilă”.

ADVERTISEMENT

O altă propunere a sa, de a interzice accesul turiștilor în cafenelele din Amsterdam, unde se comercializează canabis, s-a confruntat cu mai multe opoziții din cauza temerilor că ar crește traficul de droguri pe stradă.

Primarul consideră că astfel de cafenele din centrul orașului au succes în mare parte din cauza traficului turistic, iar acest lucru atrage la rândul său droguri dure și infracțiuni asociate. Speră că, abordând crima organizată legată de comerțul cu marijuana, precum și fluxul de droguri dure, orașul își poate curăța imaginea.

Niciun cartier roșu din lume nu se aseamănă cu cel din Amsterdam – cu bordeluri legalizate și marijuana tolerată – unde sexul și drogurile sunt în mod deschis la vânzare.

ADVERTISEMENT