News

Amurgul “zeilor” SRI. Audierea lui Florian Coldea la DNA a aprins imaginația comentatorilor tv

Audierea lui Florian Coldea la DNA, nume de vârf al SRI în ultimele aproape două decenii, a fost subiectul ”vedetă” la televiziunile de știri.
24.05.2024 | 12:05
Amurgul zeilor SRI Audierea lui Florian Coldea la DNA a aprins imaginatia comentatorilor tv
Audierea la DNA a fostului șef SRI, Florian Coldea, subiectul numărul 1 la televiziunile de știri. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

La mare distanță de alte teme, audierea la DNA a fostului șef SRI, Florian Coldea, a ocupat joi seara locul 1 pe tv. Majoritatea televiziunilor de știri au stat în regim de ”Breaking News” până aproape sau chiar după miezul nopții.

Audierea la DNA a fostului șef SRI, Florian Coldea, subiectul numărul 1 la televiziunile de știri

O analiză din prime-time a celor de la Informat.ro arată că, seara trecută, la posturile TV de știri din România a dominat subiectul privind audierea la DNA a generalilor Coldea și Dumbravă. Au mai atras atenția și dezbaterile legate de alegerile pentru Primăria Municipiului București.

ADVERTISEMENT

Pe lângă cele două mari subiecte, în audio-vizual și-au mai făcut prezența și alte teme. Putem include aici protestele privind majorarea salariilor în sistemul bugetar și declarațiile premierului Marcel Ciolacu.

Au mai fost discuții despre războiul din Ucraina, dar și dezbateri legate de candidatura pentru șefia Comisiei Europene. S-a vorbit despre posibilitatea ca președintele Klaus Iohannis, candidat și la NATO, să intre în cursa pentru poziția de la Bruxelles.

ADVERTISEMENT

Într-un top 5 al subiectelor dezbătut avem pe locul 1 audierea la DNA a generalilor Coldea și Dumbravă, urmată de alegerile pentru Primăria Municipiului București (PMB). Podiumul este prins de protestele pentru majorarea salariilor în sistemul bugetar. Războiul din Ucraina este pe 4, iar pe 5 e dezbaterea pentru șefia Comisiei Europene.

Numele și entitățile cel mai des menționate pe TV, seara trecută, au fost: Coldea și Dumbravă / SRI, DNA, Marcel Ciolacu, Nicușor Dan, Cristian Popescu Piedone și Klaus Iohannis.

ADVERTISEMENT

Cum s-au împărțit subiectele la televiziunile de știri

După ce a analizat teme variate la începutul serii, precum alegerile pentru Primăria Capitalei (Piedone fiind invitat în studio) sau șansele lui Iohannis la șefia Comisia Europene, Antena 3 s-a axat în partea a doua a serii și spre miezul nopții pe subiectul ”Coldea la DNA”.

Și la România TV, discuțiile s-au centrat pe audierea la DNA a generalilor Coldea și Dumbravă. S-a mai discutat despre campania electorală, protestele pentru majorarea salariilor în sistemul bugetar, eliminarea pașapoartelor pentru Turcia și situația candidaturii lui Iulian Dumitrescu la CJ Prahova.

ADVERTISEMENT

La Digi 24, moderatorii au început seara cu subiectul zilei – Coldea la DNA – apoi au trecut și la alte teme. Putem enumera aici războiul din Ucraina sau reacțiile Rusiei la declarațiile premierului Marcel Ciolacu.

În ceea ce privește postul B1 TV, emisiunile de aici au abordat alegerile pentru Primăria Municipiului București, fiind prezentate unele sondaje. Nu a lipsit nici audierea la DNA a generalilor Coldea și Dumbravă.

Aproape un singur subiect a dominat emisiunile de seară de la Realitatea Plus: cel al audierii la DNA a generalilor Coldea și Dumbravă. Talk-Show-urile postului au scos în evidență impactul pe care Realitatea Plus l-a avut prin prezentarea și investigarea acestor subiecte.

ADVERTISEMENT
Tags:
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”