News

Amza Pellea ”a murit” a doua oară. Casa în care s-a născut a fost închisă publicului. Oana Pellea acuză autoritățile

Într-o postare pe Facebook, actrița Oana Pellea atrage atenția asupra unei situații care i-a adus multă mâhnire: Casa memorială Amza Pellea din Băilești a fost închisă.
09.08.2022 | 21:29
Amza Pellea a murit a doua oara Casa in care sa nascut a fost inchisa publicului Oana Pellea acuza autoritatile
Anunțul Oanei Pellea: Casa memorială Amza Pellea a fost închisă. Foto: facebook.com/zigzagprinromania2014 - colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Fiica celui care a fost marele actor Amza Pellea a subliniat că autoritățile locale nu acordă atenția necesară casei memoriale. În mesajul publicat pe Facebook, Oana Pellea a scos în evidență că în prim-plan sunt anumite măsuri administrative pe care nu le înțelege.

Situație delicată pentru Casa memorială Amza Pellea

În acest context, actrița a avertizat că se gândește la mai multe variante care să onoreze imaginea celui care continuă să provoace râsul românilor și în prezent, datorită celebrului film ”Nea Mărin miliardar” sau a momentelor incluse în seria ”Din pățaniile lui Nea Mărin”.

ADVERTISEMENT

Anunț: Casa memorială Amza Pellea din Bailești a fost închisă. Proceduri administrative… Iar condițiile în care funcționează nu sunt la standardele pe care memoria tatălui meu le merită!

Mulțumesc tuturor celor care i-au trecut pragul.  Dacă decidenții locali sau județeni își vor manifesta interesul – ceea ce nu au făcut până acum – de a sprijini existența acestei case memoriale, casa memorială va continua să existe…

ADVERTISEMENT

Dacă nu… decizia îmi aparține în totalitate (casa fiind proprietatea mea). Nu doresc comentarii. Mai ales că majoritatea nu cunosc situația reală din teren. Mulțumesc”, a scris Oana Pellea.

Oana Pellea încă mai are câteva speranțe

În continuarea mesajului, actrița în vârstă de 60 de ani a precizat că speră într-o remediere a situației, astfel încât casa memorială să aibă destinul și atenția pe care le merită din partea decidenților locali și județeni.

ADVERTISEMENT

Oana Pellea a mai completat că în ultimii ani a discutat cu reprezentanții Primăriei Băilești și a fost de acord să cedeze proprietatea cu o singură condiție: autoritățile locale să întrețină casa și să nu-i schimbe niciodată destinația.

Totuși, ea a primit din partea edililor numai vorbe și promisiuni. Pusă în fața acestei situații, fiica lui Amza Pellea a anunțat că reanaliza situația și va lua decizia optimă pentru a sluji memoria tatălui ei așa cum merită.

ADVERTISEMENT

Totodată, ea s-a întrebat dacă în Craiova există o stradă cu numele lui Amza Pellea, deși la o simplă căutare pe Google se poate observa că în acest oraș există o arteră cu numele marelui actor.

Spre finalul postării, Oana Pellea a precizat că ia în calcul să deschidă în Ardeal un muzeu “Amza Pellea”. De asemenea, ea a dezvăluit că în urmă cu doar câțiva ani a observat un episod care a uluit-o: o fotografie cu Amza Peleea fusese mutată de pe panoul de onoare al Teatrului Național Craiova lângă WC.

ADVERTISEMENT