Sport

An de coşmar pentru Simona Halep! Accidentările i-au marcat sezonul şi prezenţa la US Open e sub semnul întrebării

Anul 2021 a fost unul de coşmar pentru Simona Halep. Românca a fost măcinată de accidentări, iar la WTA Cincinnati s-a văzut nevoită să se retragă din nou.
19.08.2021 | 01:47
An de cosmar pentru Simona Halep Accidentarile iau marcat sezonul si prezenta la US Open e sub semnul intrebarii
ADVERTISEMENT

După un 2020 în care pandemia de coronavirus a scurtat serios sezonul, anul 2021 ar fi trebuit să fie unul în care Simona Halep să lege din nou performanţe. Problemele au început să apară de la primul turneu la care a participat, iar şirul accidentărilor s-a prelungit până în luna august.

An de coşmar pentru Simona Halep. Ce accidentări a suferit în 2021

Simona Halep a început sezonul 2021 cu participarea la Gippsland Trophy, turneu unde a fost eliminată de Ekaterina Alexandrova în sferturi. Jocul fostului număr 1 mondial a fost afectat de mai vechile probleme la spate, astfel că rusoiaca a obţinut victoria în două seturi, scor 2-6, 1-6.

ADVERTISEMENT

“Am simţit dureri în zona lombară, iar muşchiul a fost puţin blocat, dar am urmat un tratament azi-noapte şi azi de dimineaţă şi mă simt mai bine acum. Nu e nimic periculos, m-am obişnuit deja cu durerea pentru că se întâmplă când îmi este frig”, spunea Simona Halep la scurt timp după eliminarea de la Gippsland Trophy.

A existat riscul ca Simona Halep să rateze Australian Open, însă, până la urmă, sportiva de 29 de ani a mers la primul turneu de Mare Şlem al anului. Din nou, ca la Gippsland Trophy, românca a părăsit competiţia în sferturi, după o înfrângere în faţa Serenei Williams, însă durerile nu i-au dat pace la Melbourne.

ADVERTISEMENT

După Australian Open au apărut şi problemele la umăr

În timpul meciului cu Ajla Tomljanovic, din turul 2 de la Australian Open, Simona Halep a început să resimtă dureri şi la umăr. Problemele au continuat şi la turneul de la Miami, unde a învins-o în turul 2 pe Caroline Garcia, dar a abandonat înainte de meciul cu Anastasija Sevastova.

“Îmi pare rău că a trebuit să mă retrag atât de la simplu, cât și din proba de dublu a Miami Open, dar nu pot juca din cauza accidentării”, anunţa Simona Halep cu doar câteva ore înainte de meciul cu Sevastova.

ADVERTISEMENT

Din cauza problemelor la umăr, Simona Halep a ratat meciul cu Italia din Billie Jean King Cup. Campioana de la Wimbledon din 2019 s-a refăcut la timp pentru a merge la Stuttgart, unde a ajuns până în semifinale.

Abia scăpase de probleme şi s-a rupt grav la Roma

La Madrid, Simona Halep nu a mai avut parte de dureri şi anunţa că, în sfârşit, poate să joace fără să mai aibă probleme. “Acum, mă pot bucura de aceste săptămâni, în sfârşit eliberată de problemele fizice. Abia aşteptam acest moment. Madridul şi Roma sunt turnee de care sunt foarte ataşată”, spunea Simona Halep.

ADVERTISEMENT

Eliminată în turul 3 la Madrid, Simona Halep a mers la Roma, ultimul turneu major înainte de Roland Garros. În Italia, românca a suferit cea mai gravă accidentare din carieră şi a fost obligată să stea pe tuşă trei luni.

La scorul de 6-1, 3-3 din meciul cu Angelique Kerber, Simona Halep a simţit dureri la gamba stângă şi a fost obligată să se retragă. Verdictul medicilor a fost unul crunt, ruptură, şi sportiva de 29 de ani părăsea terenul cu ochii în lacrimi.

“Am o mică ruptură la gambă, profundă, destul de profundă. Va trebui să fac repaus destul de mare. După ce se retrage hematomul, trebuie să mai fac o investigație, să-mi spună exact. Trei, patru, cinci săptămâni, cam așa!”, anunţa Simona Halep. Până la urmă, românca a ratat Roland Garros, Wimbledon şi Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Accidentare la Cincinnati şi US Open e în pericol

Revenită în circuit la Montreal, după trei luni de recuperare, Simona Halep a părăsit rapid turneul din Canada, la capătul primului meci. A urmat Cincinnati, unde au apărut noi probleme pentru sportiva de 29 de ani. În setul 2 al meciului cu Magda Linette, Simona Halep a cerut intervenţia medicului după ce a resimţit dureri la coapsa piciorului drept.

Simona Halep a continuat meciul şi a învins-o pe Magda Linette. Urma partida cu Jessica Pegula, însă românca a abandonat cu doar câteva ore înainte de startul meciului.

“Din păcate, o radiografie din această dimineață a arătat că am o mică ruptură la adductorul drept și, din acest motiv, ar fi prea riscant să joc diseară. Mă voi odihni și voi face totul pentru a fi pregătită de US Open. Pentru fanii din Cincinnati, a fost drăguț să vă revăd”, a fost anunţul postat de Simona Halep pe reţelele de socializare.

Pe 30 august va începe US Open, astfel că Simona Halep are 11 zile la dispoziţie pentru a se pune pe picioare. Cu toate acestea, şansele de participare la ultimul turneu de Mare Şlem al anului sunt mici.

“Teama este permanentă acum, pentru că a fost o accidentare destul de gravă la Roma, nu am mai trăit așa ceva și, să ți se rupă mușchiul, nu este o treabă ușoară. A durat ceva până am revenit și bineînțeles că sunt un pic temătoare”, declara Simona Halep după meciul cu Magda Linette.

ADVERTISEMENT