News

Ana Birchall, anunț despre extrădarea lui Radu Mazăre. Dosarul predat autorităților din Madagascar

13.05.2019 | 10:12
Ana Birchall anunt despre extradarea lui Radu Mazare Dosarul predat autoritatilor din Madagascar

Dosarul lui Radu Mazăre a fost trimis astăzi, 13 mai, la orele 09:00, în Madagascar. Documentația pentru extrădarea lui Radu Mazăre a conținut nu mai puțin de 600 de pagini. Cei de la Ministerul Justiției au lucrat la foc intens pentru a-l putea termina și trimite în cursul zilei de azi.

Ana Birchall, despre dosarul de extrădare a lui Radu Mazăre

“Măsura arestării provizorii a fost dispusă în Madagascar pe o perioadă de 6 zile începând cu 12 mai. Colegii din Ministerul Justiției au reușit să pregătească dosarul de extrădare lîn mai puțin de 24 de ore, acest a conținut peste 600 de pagini. Dosarul a fost sigilat de mine și a fost predat diplomatic, autorităților din Madagascar. A fost trimis și Ministerul Justiției din Madagascar. 

Biroul Interpol a confirmat că întreaga documentație a fost primită și trimisă prin rețeaua Interpol. Un curier diplomatic a plecat cu toate documentele sub sigiliu. Aceste documente au fost predate oficial personal in această dimineață. Mulțumesc mult colegelor din Ministerul Justițeiei pentru că au dus la bun sfârșit această misiune. Rpmâne în contact cu autoritățile din Madagascar ăentru toate informațiile care vor mai fi necesare. Dosarul a fost trimis complet cu ajutrul tutyutror instanțelor din România”, a declarat astăzi Ana Birchall.

Ana Birchall, despre dosarul lui Radu Mazăre în Madagascar
Ana Birchal, despre dosarul lui Radu Mazăre. Acesta a fost trimis către autoritățile din Madagascar, pentru extrădare
Sursa Foto: Hepta

Dosarul lui Radu Mazăre

Radu Mazăre a fost prins de către autorități, în cursul zilei de miercuri, în aeroportul din Madagascar. Fostul edil al Constanței a fugit din statul natal, loc în care se afla sub control judiciar, de pe 30 decembrie din anul 2017, și a ajuns în Madagascar.

Termenul pentru arestul acestuia dispus de autoritățile din Madagascar este de 6 zile, termen care a început să curgă încă de pe 8 mai. Ministerul interimar al Justiției a lucrat la regim de urgență pentru a putea definitiva dosarul extrădării lui Mazăre.