News

Ana Birchall, despre conversația cu mama Alexandrei: „A fost cel mai greu telefon pe care l-am dat”

05.08.2019 | 19:03
Ana Birchall despre conversatia cu mama Alexandrei A fost cel mai greu telefon pe care lam dat

Ministrul Justiției, Ana Birchall, a avut o sarcină ingrată în urma crimei de la Caracal. Birchall a sunat-o pe mama Alexandrei Măceșanu și a anunțat-o că ADN-ul găsit de criminaliști aparține fetei sale. Birchall a vorbit pentru prima oară public despre această conversație telefonică.

Ce spune Ana Birchall despre telefonul dat mamei Alexandrei

Ana Birchall susține că nu a făcut decât să își respecte promisiunea: „E prima mea declarație, s-a spus în spațiul public și vă spun că din punct de vedere legal, s-a respectat legea. Nu există niciun fel de eroare de procedură. A fost și confirmat de un comunicat al DIICOT. Din punct de vedere moral, a fost un gest moral, firesc. Ce nu știe multă lume e că în toată această perioadă eu am păstrat o relație strânsă cu familia, cu Alex Cumpănașu”, a zis Birchall, la Antena 3.

„În acea seară, eu am vorbit cu mama Alexandrei, căreia i-am promis că indiferent de rezultat, de oră, de moment, îi voi da telefon, să nu afle de la televizor. A fost o promisiune pe care am respectat-o. A fost cel mai greu telefon pe care l-am dat. Eu nu am făcut public acest lucru și nu aș fi vorbit niciodată dacă nu ar fi existat atâtea comentarii față de un gest uman. Discuțiile mele au fost ca de la mamă la mamă, de la părinte la părinte, a fost pentru a-i proteja pe părinți, să nu afle astfel de informații din presă. Eu cred că a fost o obligație morală, umană. E important ca și în astfel de situații să fim oameni”, a fost răspunsul ministrului Justiției pentru contestatarii săi.

Ana Birchall a vorbit pentru prima oară despre discuția telefonică pe care a avut-o cu mama Alexandrei
Ana Birchall a vorbit pentru prima oară despre discuția telefonică pe care a avut-o cu mama Alexandrei, victima lui Gheorghe Dincă *foto: libertatea

Ana Birchall a telefonat familia Alexandrei după rezultatele de la INML

Telefonul Anei Birchall a venit la câteva ore după ce testele ADN făcute de specialiștii INML pe rămășițele găsite la casa lui Gheorghe Dincă au confirmat că acestea aparțin Alexandrei Măceșanu. În schimb, expertiza genetică ar trebui să fie gata săptămâna aceasta.