News

Ana Birchall, înlocuită de Dana Gârbovan la Ministerul Justiției. Mihai Fifor, ministru plin la Interne. Șerban Valeca, propunere pentru Educație

23.08.2019 | 16:01
Ana Birchall inlocuita de Dana Garbovan la Ministerul Justitiei Mihai Fifor ministru plin la Interne Serban Valeca propunere pentru Educatie

Ana Birchall va fi înlocuită de judecătoarea Dana Gârbovan la Ministerul Justiției, conform unor surse politice, anunță Digi 24. Pesediștii îl cer pe Mihai Fifor ministru plin la Interne. Fifor este momentan interimar la Ministerul Afacerilor Interne și are toate șansele să păstreze portofoliul.

Update, ora 15.36: Viorica Dăncilă a confirmat sursele și a anunțat că Dana Gârbovan este propunerea pentru Justiție, Mihai Fifor pentru Interne, iar Șerban Valeca este propunerea pentru Educație.  Șerban Constantin Valeca, ministrul propus pentru preluarea portofoliului Educației, a mai fost ministru, în Guvernul lui Adrian Nastase, dar al Cercetării și Inovării. În prezent este la al treilea mandat de senator, și are la activ și un mandat de deputat, de 8 luni, în 2000. Din 2015, Valeca este președinte al PSD Argeș, după ce o scurtă perioadă a fost președinte interimar al filialei. Premierul a făcut și declarații despre înlocuirea Anei Birchall la Justiție. Puteți vedea AICI ce a spus premierul.

Surse Digi 24: Ana Birchall, înlocuită de judecătoarea Dana Gârbovan

Conform surselor Digi 24, Ana Birchall va fi propusă pentru postul de vicepremier pe parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii. Înlocuitoarea acesteia ar fi controversata Dana Gârbovan, președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România, considerată o apropiată a lui Florin Iordache.

Dana Gârbovan s-a remarcat prin susținerea demersurilor PSD și ALDE de modificare a legilor justiției și a fost extrem de vehementă cu privire la demiterea Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror șef al DNA. Astăzi se desfășoară Comitetul Executiv al Partidului Social Democrat, cel în care se va decide ce se va întâmpla cu guvernarea de acum înainte.

ana birchall, înlocuită de dana gârbovan
Dana Gârbovan ar putea fi noul ministru al Justiției. Sursa foto: Youtube

Alianța ALDE-PRO România, aproape de realizare?

Guvernul PSD-ALDE stă sub semnul întrebării după ce în spațiul public au apărut tot felul de zvonuri de scindare a coaliției. Liderii ALDE sunt tot mai convinși că locul lor este în opoziție, iar mai nou, se vorbește inclusiv despre o posibilă colaborare între partidul lui Călin Popescu Tăriceanu și Pro România.

Deși miniștrii din cabinetul ei se schimbă aproape lună de lună, Dăncilă este convinsă că la alegeri se va bucura de voturile românilor: „Cred că putem să câștigăm așa cum am câștigat de fiecare dată. Fără manifestări cu probleme. Să mergem printre oameni, și același lucru îl voi face și eu. Voi merge în piață, voi merge la mall. Am fost printre ei, nu am găsit un singur om care să spună de rău. Am stat în mijlocul oamenilor și am făcut poze. Nicio reacție negativă”, a declarat recent premierul României.