News

Ana Birchall își pierde răbdarea cu președintele CSM, Lia Savonea: „Am venit ca să am de unde pleca”

03.07.2019 | 11:48
Ana Birchall isi pierde rabdarea cu presedintele CSM Lia Savonea Am venit ca sa am de unde pleca

Tensiuni între ministrul Justiției, Ana Birchall și conducerea Curții Supreme de Magistratură, în frunte cu președintele CSM, Lia Savonea. Asta după ce ședința de plen a CSM pentru validarea concursului pentru șefia Secției Speciale, câștigată de Adina Florea, a fost amânată pentru a patra oară miercuri, din lipsă de cvorum. Birchall și-a exprimat nemulțumirea pentru această situație și cere deschidere la dialog din partea autorităților CSM.

Ana Birchall vrea să devină „partener de dialog” cu președintele CSM

Birchall și-a arătat miercuri nemulțumirea pentru modul în care sunt convocate ședințele CSM și i-a cerut Liei Savonea să fie mai deschisă:

„Am venit ca să am de unde pleca. Este atributul şi obligaţia şi responsabilitatea preşedintelui CSM să găsească consens, să îi ascultă pe fiecare şi să meargă pe calea dialogului. În mine va avea un partener, dar agresivitatea şi maniera aceasta de a convoca plenul de pe o zi pe alta, să ştiţi că în această manieră pe mine nu mă poate avea ca partener de dialog”, a declarat Ana Birchall, la finalul şedinţei CSM.

Ana Birchall, despre relația cu președintele CSM, Lia Savonea
Ana Birchall, despre relația cu președintele CSM, Lia Savonea *foto: ziare.com

„Nu sunt tensiuni apocaliptice între Birchall și Savonea”

Ministrul Justiției a insistat să spună că nu există niciun scandal între ea și președintele CSM: „Chiar vreau ca cei care se uită la noi să înţeleagă că nu sunt tensiuni apocaliptice între Birchall şi Savonea. Ministrul Justiţiei şi-a exprimat şi public mâhnirea şi nemulţumirea că şi astăzi a venit ca să aibă de unde să plece fără ca să putem să mergem în continuare pe calea dialogului şi pe o colaborare instituţională absolut normală. O rog încă o dată pe doamna preşedinte să facă tot ceea ce poate pentru a găsi această cale de dialog pentru că este responsabilitatea preşedintelui”, a mai declarat Birchall.

Şedinţa plenului CSM pentru validarea rezultatelor concursului pentru şefia Secţiei speciale, la care Adina Florea s-a situat pe primul loc, a fost amânată, miercuri, pentru a patra oară, din lipsă de cvorum.