Sport

Ana Bogdan – Caroline Garcia 4-6, 1-6, finala turneului WTA de la Varşovia. Românca, dominată clar în ultimul act. Video

Confruntarea Ana Bogdan - Caroline Garcia se desfăşoară duminică, 31 iulie, în finala turneului WTA de 250 de puncte de la Varşovia, fiind prima finală WTA din cariera româncei.
31.07.2022 | 15:59
Ana Bogdan  Caroline Garcia 46 16 finala turneului WTA de la Varsovia Romanca dominata clar in ultimul act Video
Ana Bogdan - Caroline Garcia Live video ora 16:00 în finala turneului WTA de la Varşovia. Prima finală pentru româncă. Foto: World Tennis.com
ADVERTISEMENT
31-07-2022
13:00

Ana Bogdan - Caroline Garcia 4-6, 1-6, în finala WTA Varșovia

FINAL: Ana Bogdan – Caroline Garcia 4-6, 1-6 Video

4-6, 1-6. Game, set și meci Garcia. Franțuzoaica este campioană la Varșovia.

4-6, 1-5. Un nou game pentru Garcia.

4-6, 1-4. Garcia e aproape de trofeu.

4-6, 1-3. Garcia are break în față și în setul doi.

4-6, 1-2. Game pentru Garcia.

4-6, 1-1. Ana egalează în manșa secundă.

4-6, 0-1. Game Garcia

Ana Bogdan pierde un prim set în care a luptat până la capăt

4-6. Ana nu își ține serviciul și pierde primul set.

4-5. Ana face break cu un punct spectaculos pe serviciul adversarei.

3-5. Ana rămâne în set.

2-5. Garcia își face serviciul.

2-4. Garcia face din nou break.

2-3. Ana face break după un game foarte lung.

1-3. Ana face primul ei game din partidă.

0-3. Garcia, din nou fără emoții pe propriul serviciu.

0-2. Ana își pierde serviciul.

0-1. Garcia își face serviciul în startul partidei.

Meciul Ana Bogdan – Caroline Garcia are loc duminică, 31 iulie, cu începere de la ora 16:00, în finala turneului de tenis feminin de la Varşovia, dotat cu 250 de puncte şi premii în valoare de 250.000 de dolari. Este prima finală WTA din cariera jucătarei românce originară din Sinaia. O calificare în finală absolut surprinzătoare, la care nu se aştepta nimeni.

Unde se joacă meciul Ana Bogdan – Caroline Garcia

Întâlnirea Ana Bogdan – Caroline Garcia se dispută duminică, 31 iulie, de la ora 16:00, în finala turneului de tenis feminin de la Varşovia, dotat cu premii în valoare de 250.000 dolari şi care înseamnă pentru învingător 250 de puncte în ierahia WTA. Este abia a doua ediţie a Openului polonez, mutat acum de la Gdynia în capitală.

ADVERTISEMENT

Finala dintre Ana Bogdan şi Caroline Garcia nu este deloc finala aşteptată de publicul din Varşovia. Prezenţa la turneu a liderului mondial, poloneza Iga Swiatek, a transformat competiţia într-una specială iar polonezii nu aveau nici o îndoială asupra victoriei compatrioatei lor. Aceasta însă a pierdut în sferturi de finală cu Garcia, scor 1-2, ceea ce în mod normal ar însemna că spectatorii care vor veni totuşi la meci să o susţină pe Ana Bogdan.

Cine transmite la TV partida Ana Bogdan – Caroline Garcia

Partida Ana Bogdan – Caroline Garcia se joacă duminică, 31 iulie, de la ora 16:00, pe terenurile de la Legia Club, în finala Openului polonez la tenis feminin şi va putea fi urmărită pe micile ecrane în direct şi în exclusivitate pe canalul Digi Sport 2. O mai puteţi vedea şi intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Este posibil însă ca pentru cele două jucătoare care îşi vor disputa trofeul să apară un adversar neprevăzut, după cum indică meteorologii. La Varşovia, spre deosebire de Bucureşti, unde sunt peste 30 de grade temperatura nu va urca mai mult de 18 grade şi se anunţă o zi ploioasă, în mai multe reprize.

Cea mai bună performanţă a carierei pentru Ana Bogdan

Ana Bogdan atinge la vârsta de 29 de ani cea mai bună performanţă a carierei prin calificarea în finala turneului de 250 de puncte de la Varşovia, fiind pentru prima oară în WTA când face acest lucru. Ea are un succes ITF şi a mai reuşit să acceadă de trei ori în semifinale de turnee WTA, fără însă a izbuti să facă pasul decisiv pentru finală.

ADVERTISEMENT

La Varşovia Ana Bogdan a trecut succesiv de iberica Nuria Parrizas-Dias, cehoiaca Ekaterina Sinniakova, brazilianca Laura Pigossi şi ucrainenaca Kateryna Baindl, fără a pierde un set, meciul din semiifinale fiind un record de breakuri, nu mai puţin de 15! Adversara ei din finală, Caroline Garcia, este cea care în sferturi a detonat bomba, învingând-o cu 2-1 pe superfavorita turneului, liderul mondial Iga Swiatek.

Cote la pariuri la jocul Ana Bogdan – Caroline Garcia

Să recunoaştem că franţuzoaica este clar favorită la câştigarea turneului. Ocupă locul 45 WTA faţă de poziţia 110 a Anei, este într-o formă foarte bună de trei luni încoace, jucând semifinale la Lausanne şi sferturi la Palermo. Cota la victorie pentru Garcia este de 1,35 iar pentru Ana Bogdan de 3,25, foarte mare în tenis. Un set luat de româncă ajunge la cota de 1,90.

ADVERTISEMENT

Există un singur precedent între cele două jucătoare, la Wimbledon, în 2017, în turul 3, Garcia reuşind atunci o victorie clară, în două seturi. Ana este foarte entuziasmată de prima ei calificare în finală şi este optimistă că poate răsturna previziunile bookmakerilor şi să obţină primul ei succes în turnee WTA.

Drumul spre finală

ANA BOGDAN

2-0 cu Nuria Parrizas-Dias

2-0 cu Ekaterina Sinniakova

2-0 cu Laura Pigossi

2-0 cu Kateryna Baindl

CAROLINE GARCIA

2-0 cu Misaki Doi

2-0 cu Elissabeta Cocciarreto

2-1 cu Iga Swiatek

2-0 cu Jasmine Paolini

 

 

 

ADVERTISEMENT