Sporturi

Ana Bogdan, lovitură fabuloasă în meciul cu Ekaterina Alexandrova din barajul de FED Cup! Joc defensiv perfect al sportivei noastre. VIDEO

08.02.2020 | 16:38
Ana Bogdan lovitura fabuloasa in meciul cu Ekaterina Alexandrova din barajul de FED Cup Joc defensiv perfect al sportivei noastre VIDEO
ADVERTISEMENT

Ana Bogdan, prima rachetă a României în barajul de FED Cup cu Rusia, a câștigat punctul pentru „tricolore” în prima zi, după victoria cu Veronika Kudermetova, iar evoluția solidă a continuat și în partida de duminică, împotriva Ekaterinei Alexandrova. În decisiv, la 5-4 pentru rusoaică, Ana a câștigat un punct după un schimb de mingi fabulos, în care s-a apărat perfect.

Ana Bogdan, în formă maximă în FED Cup

Ana Bogdan, sportivă clasată pe locul 90 în ierarhia WTA, a venit în formă excelentă la Cluj, chiar dacă rezultatele din acest început de sezon nu au fost ieșite din comun, ratând incluziv prezența pe tabloul principal de la Australian Open, după ce a fost învinsă în ultimul tur de calificări de americanca Ann Li.

ADVERTISEMENT

În barajul de FED Cup, Ana Bogdan a adus primul pentru România, după victoria obținută în decisiv cu Veronika Kudermetova, egalând scorul la general la sfârșitul primei zile, după înfrângerea suferită de Gabi Ruse cu Alexandrova.

Evoluțiile solide ale Anei au continuat și în meciul cu Ekaterina Alexandrova, iar în decisiv, la scorul de 5-4 pentru rusoaica, sportiva noastră a arătat că merită statutul de prima rachetă a României.

ADVERTISEMENT

Alexandrova a profitat de un serviciu trimis fără forță de Ana și a returnat extrem de puternic, dar s-a lovit de un joc defensiv perfect al sportivei noastre, care a reușit să câștige punctul după ce a adus-o pe rusoaică la fileu și a trimis o lovitură în lung de linie, în zona lăsată liberă de Alexandrova.

România poate ajunge la Budapesta

La sfârșitul primei zile, România și Rusia se află la egalitate, scor 1-1, în urma victoriei Anei Bogdan cu Veronika Kudermetova și a înfrângerii suferite de Ruse cu Alexandrova.

ADVERTISEMENT

În ziua decisivă, rachetele României la simplu rămân aceleași, iar dacă rezultatele de vineri se vor repeta, calificarea la turneul final al FED Cup, programat la Budapesta în perioada 14 – 19 aprilie, se va decide în urma meciului de la dublu, unde, cel mai probabil, Raluca Olaru (48 WTA la dublu) va face pereche cu Irina Bara, împotriva cuplului format din Anna Blinkova și Anna Kalinskaya.

Tags: