Sporturi

Ana Bogdan o așteaptă pe Simona Halep la meciul de Fed Cup: ”Este normal să vină şi să ne susţină”

03.02.2020 | 22:29
Ana Bogdan o asteapta pe Simona Halep la meciul de Fed Cup Este normal sa vina si sa ne sustina
ADVERTISEMENT

Jucătoarea de tenis Ana Bogdan o așteaptă pe Simona Halep să vină la întâlnirea cu Rusia de la Cluj-Napoca, din Grupa Mondială a Fed Cup.

Ana Bogdan o așteaptă pe Simona Halep la meciul de Fed Cup: ”Prezența ei întotdeauna a contat”

”Prezenţa Simonei întotdeauna a contat, e normal acest lucru. O aşteptăm cu drag, suntem aici şi reprezentăm România, reprezentăm ţara noastră, este normal să vină şi să ne susţină, să fie alături de noi”, a spus Ana Bogdan despre prezența Simonei Halep la întâlnirea de Fed Cup.

ADVERTISEMENT

România va fi lipsită la meciul cu Rusia de nume importante, pe lângă Simona Halep mai absentând Mihaela Buzărnescu, Irina Begu și Monica Niculescu, iar Sorana Cârstea nu a revenit asupra deciziei de a se retrage din echipa de Fed Cup.

”Nu o iau ca pe o presiune, o iau ca pe o oportunitate”

În aceste condiții, căpitanul nejucător Florin Segărceanu a nominalizat-o pe Ana Bogdan, locul 90 WTA, ca prima rachetă a României: ”Nu o iau ca pe o presiune, o iau ca pe o oportunitate, un lucru pe care l-am aşteptat foarte mult timp şi pentru care am muncit şi iată că în sfârşit s-a îndeplinit”.

ADVERTISEMENT

Din echipa României mai fac parte Irina Bara (locul 160 WTA), Gabriela Ruse (locul 166 WTA), Raluca Olaru (locul 47 WTA la dublu) şi Jaqueline Cristian (locul 197 WTA).

Rusia vine cu tot ce are mai bun

În schimb,  Rusia vine la Cluj cu patru jucătoare din top 50 WTA: Ekaterina Alexandrova (locul 28 WTA), Anastasia Pavlyunchekova (locul 33 WTA), Veronika Kudermetova (locul 38 WTA), Svetlana Kuznetova (locul 49 WTA) și Anna Kalinskaya (locul 109 WTA).

ADVERTISEMENT

Meciul de Fed Cup dintre România și Rusia va avea loc în 7 și 8 februarie la Cluj-Napoca, iar câștigătoarea se va califica la turneul final din Ungaria.

Interes scăzut la Cluj-Napoca

Cu doar câteva zile înainte de începerea partidelor interesul era scăzut la Cluj-Napoca. Astfel că peste 3.000 de bilete erau încă nevândute, deși întâlnirea este una extrem de importantă.

ADVERTISEMENT

Turneul final al Fed Cup se va juca la Budapesta între 14 și 19 aprilie, pe zgură. Finalistele ediției trecute, Franța și Australia, țara gazdă și Cehia, care a primit un wild card, sunt deja calificate, în timp ce alte opt naționale vor obține biletele în urma barajelor.

ADVERTISEMENT
Tags: