Ana Bogdan, oprită de ploaie la WTA Bogota în decisivul pentru sferturi de finală

Gabriel Esanu    Ionut Neamţu   
în Sporturi
13/04/2018, 09:48
Ana Bogdan, oprită de ploaie la WTA Bogota în decisivul pentru sferturi de finală

Ana Bogdan, cea mai în formă jucătoare din România, îşi continuă lupta pentru fazele finale ale turneului WTA International de la Bogota, în Columbia. Primul set cu Anna Blinkova, 19 ani, locul 115, a fost un adevărat coşmar pentru jucătoarea din România. Ana a ratat cinci mingi de break şi şi-a pierdut serviciul de două ori la singurele două mingi de break pe care le-a avut adversara, care s-a impus cu 6-1.

În setul doi, Ana Bogdan a continuat să îşi piardă serviciul, chiar mai uşor, dar a reuşit, de asemenea, să şi fructifice şansele de break pe care le-au avut. Au fost, în total, nu mai puţin de opt game-uri câştigate contra serviciului, dintre care şase consecutive. S-a ajuns în tiebreak, a cărui desfăşurare a fost plină de dramatism.

Ana Bogdan a preluat iniţiativa în tiebreak, a condus cu 6-4, dar a ratat cele două mingi de set de care a beneficiat. Mai mult, Blinkova a făcut 6-5 şi a servit pentru meci. Românca a revenit, a câştigat pe ambele servicii ale rusoaicei, dar a mai pierdut o minge de set. A mai luat, apoi, încă două mingi la rând pentru a se impune la opt în tiebreak.

Ana Bogdan – Anna Blinkova, de la WTA Bogota, se reia azi de la 18:30

Setul decisiv a fost întreruptă de ploaie încă din timpul primului game. După o pauză mai lungă, jucătoarele au revenit pe teren, dar s-au jucat doar patru game-uri, împărţite de cele două. La 2-2, cu Blinkova urmând la serviciu, partida a fost din nou întreruptă. Va fi reluată astăzi, în jurul orei 18:30.

Închide ×