Sporturi

Ana Bogdan, regina meciurilor dramatice în Fed Cup! A arătat că merită un loc în echipa României + motivele pentru care poate ajunge în Top 50 WTA în cel mai scurt timp

08.02.2020 | 17:41
Ana Bogdan regina meciurilor dramatice in Fed Cup A aratat ca merita un loc in echipa Romaniei  motivele pentru care poate ajunge in Top 50 WTA in cel mai scurt timp
ADVERTISEMENT

Ana Bogdan nu a reușit să aducă al doilea punct României, dar a fost atât de aproape. A jucat, din nou, formidabil, împotriva unei jucătoare redutabile, Ekaterina Alexandrova.

Ana, loc asigurat în meciurile de simplu

Este clar, după acest weekend, Ana Bogdan nu trebuie să mai iasă din echipa de Fed Cup și trebuie să fie opțiunea clară pentru a doua rachetă a României în partidele de simplu. Atât de bună a fost într-un weekend dramatic cu Veronika Kudermetova și Ekaterina Alexandrova. Două jucătoare de top 40 WTA, locul 38, respectiv locul 28. Și, cu siguranță, Alexandrova are viitorul asigurat în top 15 sau chiar 10 WTA

ADVERTISEMENT

Cum am scris de dimineață, Ana trebuie să facă un upgrade în joc pentru a o învinge și pe mai puternica adversară de azi. Și l-a făcut, dar nu a fost suficient. Trebuia un pic mai mult, atât de aproape a fost Ana de o nouă victorie de răsunet. Cât de bine a jucat Ana Bogdan în al treilea meci din Fed Cup? Totul, mai jos.

Deplasarea a făcut diferența

Românca noastră a ținut aproape de Alexandrova pe toată durata partidei și a jucat chiar și mai bine pe alocuri. Cum a reușit? Printr-o deplasare în teren a la Nadal. Sau a la Simona Halep, mai degrabă.

ADVERTISEMENT

Nu a renunțat la nicio minge, a dat tot înapoi, iar Alexandrova a pierdut multe puncte după mingi in extremis returnate de Ana. Încă o minge și încă o minge. Cât de mult contează să mai dai o minge înapoi a arătat-o cu prisosință împotriva Ekaterinei.

Serviciul la nivel înalt

La doar 1,7 metri, Ana Bogdan servește impecabil. A demonstrat-o și azi, iar serva a scos-o de foarte multe ori din încurcătură. Nici al doilea serviciu nu este de neglijat cum este, de exemplu, cazul Simonei care suferă destul de mult cu mingea secundă.

ADVERTISEMENT

A chinuit-o pe Alexandrova de foarte multe ori, care nu și-a putut pune în valoare returul devastator arătat împotriva Gabrielei Ruse cu o zi înainte. Și pe care l-a avut și cu Simona Halep la Beijing în finalul anului trecut.

Merită să ajungă în top 50 WTA

Ana Bogdan are toate calitățile să urce între primele 50 de jucătoare ale lumii. A arătat-o în acest weekend, are un joc consistent, așa cum am scris mai sus, și mai mult de atât are un antrenor care știe s-o pună în valoare. Victor Ioniță o poate duce pe Ana la un alt nivel, la nivelul demonstrat cu Kudermetova și cu Alexandrova.

ADVERTISEMENT

De asemenea, progresul fantastic din Fed Cup poate fi accelerat și cu evoluțiile din circuitul WTA. Și poate profita și că are foarte puține puncte de apărat în prima parte a anului. Ana a jucat formidabil, a demonstrat că merită să fie în echipa de Fed Cup și va demonstra că merită să fie și între primele 50 de jucătoare ale lumii.

ADVERTISEMENT
Tags: