Sport

Ana Bogdan, eliminată în semifinale la WTA Paris! Pe ce loc va urca de săptămâna viitoare

Ana Bogdan s-a calificat în semifinalele turneului de la Paris, după ce românca a trecut de poloneza Magdalena Frech.
14.05.2022 | 17:44
Ana Bogdan eliminata in semifinale la WTA Paris Pe ce loc va urca de saptamana viitoare
Jucătoarea de tenis Ana Bogdan, locul 95 WTA, a ratat calificarea în finala turneului de categorie WTA 125 de la Paris. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT
14-05-2022
14:45

Ana Bogdan a ratat finala la WTA Paris

Jucătoarea de tenis Ana Bogdan, locul 95 WTA, a ratat calificarea în finala turneului de categorie WTA 125 de la Paris.

Bogdan, care a câştigat primul set, a fost învinsă în cele din urmă de sportiva braziliană Beatriz Haddad Maia, locul 52 WTA şi cap de serie numărul 3. Brazilianca s-a impus cu scorul de 5-7, 6-3, 6-1, după două ore și 22 de minute.

Pentru participarea în semifinalele Trophee Lagardere, Ana Bogdan a obţinut 4.838 de euro şi cu 57 de puncte WTA. Începând de luni, ea se va afla pe locul 91 în clasamentul mondial.

Românca s-a impus în două seturi, scor 6-2, 6-4 și va juca împotriva Maiei Hadad, o jucătoare din Brazilia, clasată mai bine în ierarhia internațională.

Câți bani a câștigat Ana Bogdan după ce s-a calificat în semifinala de la WTA Paris

Ana Bogdan s-a calificat în semifinalele turneului de la Paris, după ce s-a impus fără mari emoții împotriva jucătoarei din Polonia Magda Frech.

ADVERTISEMENT

În urma performanței sale, românca a primit un cec în valoare de 4.838 de euro și 57 de puncte WTA, premiile totale ale turneului de la Paris fiind de 92.742 de euro.

Victoria Anei a fost clară, ea având nevoie de doar o oră și 33 de minute pentru a tranșa partida, finalul confruntării fiind mai relaxat pentru jucătoarea noastră, care a pierdut trei game-uri consecutive.

ADVERTISEMENT

„Performanța presupune sacrificii!”

Ana Bogdan a povestit câte sacrificii a făcut în carieră pentru a ajunge să la performanțele actuale: Performanța presupune sacrificii multe, în special când vine vorba de tenis aș spune.

Nu știu vreun alt sport care să se practice în fiecare săptămâna a anului și să ai turnee peste tot în lume, asta însemnând că este foarte greu să ai o viață personală, să îți vezi familia, prietenii apropiați așa de des pe cât ți-ai dori”.

ADVERTISEMENT

„Însă toate acestea vin la pachet cu bucuria, adrenalina și emoțiile pe care le simți atunci când ești în competiție și ai rezultate bune. Eu cred că în orice domeniu și în orice sport fără muncă, dăruire și iubire pentru ceea ce faci, nu ai cum să ai rezultate”.

„Dacă mă gândesc bine, ceea ce simt atunci când joc în fața a mii de spectatori – un exemplu este meciul de Fed Cup de la Cluj de acum 2 ani, nu se compară cu nimic altceva.

ADVERTISEMENT

Jucam fiecare punct cu pielea de găina, pentru că peste 9000 de oameni strigau România și îmi strigau numele.

Momentele acelea îți dau aripi, energie și te fac să simți că adaugi viață zilelor tale, nu adaugi zile vieții tale. Și merită orice sacrificiu”, a mai spus Ana Bogdan, într-un interviu acordat pentru thewoman.ro.

ADVERTISEMENT
Tags: