Sport

Ana Bogdan și-a luat antrenor de numărul 1 mondial! S-a ocupat și de pregătirea unui fotbalist din Generația de Aur. Exclusiv

Ana Bogdan a semnat un contract de colaborare cu un antrenor care s-a ocupat de pregătirea fizică a unui fost număr 1 mondial. Noul membru din echipa jucătoarei de tenis din România se bucură de un CV extraordinar.
28.05.2024 | 16:40
Ana Bogdan sia luat antrenor de numarul 1 mondial Sa ocupat si de pregatirea unui fotbalist din Generatia de Aur Exclusiv
Ana Bogdan are un nou antrenor, pe Stephane Gloaguen Foto: colaj Fanaitk
ADVERTISEMENT

Pentru prima dată în carieră, Ana Bogdan (31 ani, 64 WTA), care s-a calificat în turul 2 la Roland Garros, a angajat un antrenor străin care i-a fost preparator fizic lui Florin Răducioiu la AS Monaco.

Stephane Gloaguen este noul antrenor al Anei Bogdan

Jucătoarea de tenis din România a reziliat contractual cu Daniel Dobre, fostul antrenor al Simonei Halep fiind înlocuit, după exact un an de colaborare, cu un monegasc care a făcut parte din staff-urile fostelor număr 1 mondial Justin Henin și Caroline Wozniacki.

ADVERTISEMENT

Stephane Gloaguen este antrenorul din Monaco ales de Bogdan, specialist contractat de româncă odată ce a decis să se pregătească la Academia de Tenis patronată de Riccardo Piatti, conform informațiilor obținute de FANATIK.

În 2023, Gloaguen a pregătit-o pe junioara Maia Burcescu la Wimbledon unde românca a jucat semifinala fetelor de 14 ani. Expert în planificarea și coordonarea școlii de tenis patronată Piatti, cel mai tare antrenor italian care l-a crescut ca jucător pe Jannik Sinner la Bordighera, Gloaguen i-a fost preparator fizic, împreună cu Antonio Pintus, lui Florin Răducioiu în 2001-2002, sezon în care atacantul român a jucat 12 partide pentru AS Monaco.

ADVERTISEMENT

Ulterior, angajat ca preparator al echipei de Cupa Davis a principatului Monaco, Gloaguen a avut responsabilități de coordonare în ceea ce privește controlul anti-doping la turneul Masters de la Monte Carlo.

Noul antrenor al Anei Bogdan s-a ocupat de pregătirea lui Caroline Wozniacki și Justine Henin

Cooptat de familia miliardarului francez Lagardere pentru echipa de tenis pe care prietenul lui Ion Țiriac și Ilie Năstase, Arnaud Lagardere, a înființat-o în Franța (ca parte a unuia dintre cele mai mari trusturi de presă din Europa care deține participațiuni indirecte de 15,1 % la compania aeronautică și de apărare EADS), noul antrenor al Anei Bogdan a fost angajat de Justine Henin ca preparator fizic și parte din echipa tehnică supervizată de argentinianul Carlos Rodriguez.

ADVERTISEMENT

Lansat în elita tenisului mondial, Gloaguen a lucrat apoi cu Milos Raonic, fost finalist la Wimbledon, iar în 2014 a coordonat atât pregătirea fizică a ex-numărului 1 WTA, Caroline Wozniacki, ocupând și rolul de sparring-partner pentru daneză.

Licențiat în Știința și ingineria sportului, a lucrat 6 ani pentru Federația Monegască de Tenis înainte să îi fie antrenor franțuzoaicei Alize Cornet.

ADVERTISEMENT