Sporturi

Ana Bogdan, umilită de Andrea Petkovic la Budapesta! Contraperformanță incredibilă a româncei

18.02.2019 | 17:19
Ana Bogdan umilita de Andrea Petkovic la Budapesta Contraperformanta incredibila a romancei

Jucătoarea de tenis Ana Bogdan, locul 104 WTA, a trăit o adevărată umilință în meciul cu sportiva germană Andrea Petkovic, din primul tur al turneului de la Budapesta, dotat cu premii în valoare totală de 250.000 de dolari. Românca a dezamăgit total în capitala Ungariei nereușind să stea pe teren nici măcar o oră.

Ana Bogdan a fost învinsă de Andrea Petkovic, cap de serie numărul 6 și poziția 66 în ierarhia mondială, cu scorul de 6-1, 6-0, în 57 de minute. Pentru participarea la turneul de simplu de la Budapesta, românca va primi un punct WTA și un cec în valoare de 2.100 de dolari.

Ana Bogdan nu și-a câștigat niciodată serviciul în meciul cu Andrea Petkovic de la Budapesta

Înfrângerea este cu atât mai dureroasă cu cât Ana Bogdan nu a reușit să-și câștige niciodată serviciul în meciul cu Andrea Petkovic din runda inaugurală de la Budapesta. Singurul ghem realizat de jucătoarea născută la Sinaia a venit la 0-4 în primul set pe serviciul nemțoaicei.

Andrea Petkovic sărbătorește victoria din meciul cu Ana Bogdan
Andrea Petkovic sărbătorește victoria din meciul cu Ana Bogdan

Pe tabloul principal de simplu de la Budapesta se mai află Sorana Cîrstea şi Irina-Camelia Begu. Cîrstea, locul 108 WTA, o va întâlni pe Anna Bondar (Ungaria, locul 223 WTA), beneficiară a unui wild card, iar Begu, numărul 72 mondial, va juca împotriva Monei Barthel (Germania, locul 80 WTA).

Săptămâna a început extrem de prost pentru jucătoarele din România, după ce Mihaela Buzărnescu a fost învinsă în primul tur al turneului de la Dubai. Ea își continuă forma dezastruoasă din 2019 înregistrând a 11-a înfrângere consecutivă. La turneul din Emiratele Arabe Unite participă și Simona Halep, care a urcat pe locul 2 în clasamentul WTA. Ea a fost direct acceptată în turul secund al competiției, acolo unde va da piept marți cu jucătoarea canadiană Eugenie Bouchard, locul 80 WTA și beneficiară a unui wild-card.