Sport

Ana Bogdan, înfrângere categorică în semifinale la Portoroz. A luat doar 2 game-uri în fața unei câștigătoare de Grand Slam

Ana Bogdan a obținut o calificare impresionantă în semifinalele turneului de la Portoroz (Slovenia), după ce a învins-o într-un meci halucinant pe Beatriz Haddad Maia.
17.09.2022 | 22:37
Ana Bogdan infrangere categorica in semifinale la Portoroz A luat doar 2 gameuri in fata unei castigatoare de Grand Slam
Ana Bogdan a obținut o calificare impresionantă în semifinalele turneului de la Portoroz (Slovenia), după ce a învins-o într-un meci halucinant pe Beatriz Haddad Maia. Sursă foto: Facebook WTA Zavarovalnica Sava Portorož
ADVERTISEMENT
17-09-2022
19:40

Ana Bogdan a pierdut semifinala cu Rybakina de la Portoroz

Jucătoarea Ana Bogdan, locul 65 WTA, a fost eliminată în semifinalele turneului de categorie WTA 250 de la Portoroz (Slovenia).

Românca a fost învinsă de Elena Rybakina din Kazahstan, numărul 25 mondial şi cap de serie 3, scor 6-1, 6-1. Campioana din acest an de la Wimbledon s-a impus într-o oră și 25 de minute.

Pentru parcursul de la Portoroz, Ana Bogdan a obţinut 8.870 de euro şi 110 puncte WTA.

Românca venea după dezamăgirea trăită la US Open, acolo unde nu a reușit să treacă de faza calificărilor.

Ana Bogdan e în semifinale la Portoroz după victoria cu Beatriz Haddad Maia

Însă, Ana Bogdan, aflată pe locul 65 WTA după rezultate remarcabile în 2022, a știut să treacă repede peste eșecul de la ultimul Grand Slam și face un turneu fantastic la Portoroz, acolo unde a ajuns în semifinale după un succes entuziasmant în fața braziliencei Beatriz Haddad Maia.

ADVERTISEMENT

Sud-americanca se află și ea la cel mai bun an din carieră reușind să câștige turneele de la Nottingham și Birmingham și jucând finala la Toronto, acolo unde a fost învinsă de Simona Halep. Grație acestor rezultate, ea a ajuns pe locul 18 în ierarhia mondială.

Nici măcar acest lucru nu a speriat-o pe Ana Bogdan, care a reușit să se impună în partida din sferturile de finală cu scorul de 6-1, 1-6, 7-5, la capătul unui meci maraton care a durat două ore și 37 de minute de joc și care a fost presărat cu răsturnări de situație.

ADVERTISEMENT

Victoria în fața favoritei 2 de la Portoroz i-a adus Anei Bogdan un premiu de 8.870 de euro şi 110 puncte în clasamentul WTA. În semifinale, ea o va întâlni pe a doua favorită a competiției, Elena Rybakina din Kazahstan (locul 25 WTA), nimeni alta decât campioana din acest an de la Wimbledon, care a profitat de retragerea ucrainencei Lesia Tsurenko.

Ana Bogdan, a șasea semifinală din 2022

Revenind la întâlnirea cu Beatriz Haddad Maia, Ana Bogdan nu s-a lăsat impresionată de forma excelentă a braziliencei și nici de statutul acesteia și a început meciul în forță, reușind să pună pe tabelă un neverosimil 6-1.

ADVERTISEMENT

În actul secund românca și-a pierdut concentrarea, iar adversara a pus stăpânire totală pe joc dictând punctele cu mare lejeritate. Acest lucru s-a văzut și în scor, Haddad Maia reușind să răspundă tot cu un 6-1.

Decisivul a început perfect pentru Ana Bogdan, care a făcut break și s-a desprins la 4-1. Brazilianca a revenit imediat în joc, a egalat la 4 și a dus meciul în prelungiri. Din fericire, jucătoarea noastră a fost cea care a avut mai multă răbdare și s-a impus în cele din urmă cu 7-5.

ADVERTISEMENT

Pentru Ana Bogdan a fost un an cu multe reușite, ea câștigând turneele de la Andrezieux-Boutheon și Iași, jucând finală la Limoges și Varșovia și semifinală la WTA Paris (învinsă de Haddad Maia).

ADVERTISEMENT
Tags: