Sport

Ana Maria Brânză Popescu, invitată la Florin Călinescu Show. Este pregătită scrimera să intre în politică?

Ana Maria Brânză Popescu a fost invitată la Florin Călinescu Show, unde a discutat atât despre scrimă, cât și despre aspecte din viața personală.
19.10.2021 | 21:34
Ana Maria Branza Popescu invitata la Florin Calinescu Show Este pregatita scrimera sa intre in politica
Ana Maria Brânză Popescu, invitată la Florin Călinescu Show. Este pregătită scrimera să intre în politică?. Sursa foto: hepta.ro, fotomontaj Fanatik.
ADVERTISEMENT

Ana Maria Brânză Popescu este cea de-a doua invitată a emisiunii Florin Călinescu Show.

Cumva în memoria colectivă voi rămâne Ana Maria Brânză, fiind un nume mai puțin comun, e mare brânză că mi-a luat 30 de ani să mă obișnuiesc cu acest nume de familie, până să apară acest Popescu

Ce nu știe foarte multă lume este că Ana Maria Popescu este campioană și vicecampioană, pe când Ana Maria Brânză este doar vicecampioană olimpică.

ADVERTISEMENT

Ana Maria Brânză a vorbit despre copilăria sa și despre începuturile sportive, care n-au fost în scrimă: ”La grădiniță nu am fost, nu cred că m-au primit. În copilărie făceam tot felul de năzbâtii, nimic ieșit din comun, dar aveam tendința să le consum energia celorlalți.

Aceasta spune că datorită fratelui său, și el sportiv, a început scrima:  ”am încercat un an de zile să practic tenisul de câmp, dar nu mi s-a potrivit tenisul de câmp pentru simplul fapt că eram singura stângace dintr-o grupă de zece copii și eram ultima în permanență, până ajungeam să mă antrenez cu antrenorul mă plictiseam, mai făceam vreo trăznaie, eram trimisă să bat mingea la perete, iar până la urmă am renunțat pentru că n-am înțeles unde e competiția.”

ADVERTISEMENT

Ana Maria Popescu a detaliat puțin sportul pe care îl practică, arătând că ”scrima este sportul, iar spada, sabia și floreta sunt disciplinele. Spada este cea mai accesibilă ochiului neavizat, pentru că e singura probă în care toată suprafața corpului este țintă valabilă și este singrua probă în care dacă ambele lămpi se aprind, se punctează pentru fiecare sportiv. În probele de floretă și de sabie, are prioritate atacul.”

Este pregătită Ana Maria Brânză Popescu să devină mamă?

Eu eram foarte vocală pe planșă în perioada junioratului, dar mi-am dat seama pe măsură ce a trecut timpul peste mine că risipesc prea multă energie și că ar fi mai bine să punctez în continuare.

ADVERTISEMENT

Ana Maria Brânză a dezvăluit și care este porecla pe care i-a dat-o soțul său, motivând și care este raționamentul din spatele acesteia: ”Bau – ne vedem atât de rar încât ne speriem unul de altul prin casă.”

Florin Călinescu a întrebat-o pe Ana Maria Brânză dacă are în plan să devină mamă:  ”cu toții ne dorim, doar că eu am învățat, mai ales în această perioadă, să nu îmi mai fac planuri pe termen mediu și lung.”

ADVERTISEMENT

Vorbind despre viitorul imediat în scrimă, Popescu spune că ”urmează să mergem la Tallin, sau cel puțin așa sperăm, pentru că ar fi trebuit să avem și Campionatul European în această toamnă, care din păcate s-a anulat și mai avem etapa de Cupă Mondială din Estonia. Echipa este pe picioarele ei, avem o echipă pe care trebuie să o reconstruim, până la urmă.”

”Noi, cele patru care am performat la Jocurile Olimpice din 2016, colegele mele s-au retras, iar eu am rămas alături de echipă. Acea echipă care a performat la JO 2016 a avut timp să crească împreună. Acum, trebuie la fel, să ne întoarcem și să dăm timp sportivelor tinere”, mai arată aceasta.

”Ce nu știți dumneavoastră este că sala de scrimă, mulțumită sponsorilor și partenerilor Federației Române de Scrimă, a primit un facelift. Am schimbat suprafața anul acesta. doar că sala aceea, indiferent cât am cosmetiza-o noi, este neîncăpătoare”, a mai afirmat Ana Maria Brânză, care i-a și lansat o invitație lui Florin Călinescu de a lua parte la următoarea competiție.

”Înotul este un sport pe care, dacă ar fi în puterea mea, aș da o lege ca toți copiii să îl urmeze”, a afirmat Ana Maria Popescu, referindu-se la importanța înotului pentru sănătate.

Întrebată dacă se vede în politică, spune că ”știu că sunt mulți care mă văd acolo, dar eu nu mă văd. Eu mă pricep la scrimă, am ajuns aici datorită oamenilor din jurul meu, toți cei care au fost în echipa mea m-au ajutat să devin un campion și cred că la un moment dat eu trebuie să fiu unul din acei oameni pentru micii sportivi. Știu cât de important e, mai ales în perioada junioratului, să ai alături un om care să te susțină.”

ADVERTISEMENT