Sport

Ana Maria Brânză, prima ofertă după ce și-a încheiat cariera sportivă. Ce funcție ar putea ocupa

Ana Maria Brânză a primit deja prima ofertă după ce și-a anunțat retragerea oficială din cariera de sportiv, care i-a adus nu mai puțin de 50 de medalii.
09.12.2021 | 15:37
Ana Maria Branza prima oferta dupa ce sia incheiat cariera sportiva Ce functie ar putea ocupa
ADVERTISEMENT

Ana Maria Brânză a pus capăt unei cariere impresionante care s-a întins pe parcursul a 20 de ani și de-a lungul căreia a câștigat 50 de medalii.

Cea mai bună spadasină timp de cinci ani, record mondial absolut, a fost omagiată de ministrul Sportului Eduard Novak, dar și de sportivi mari precum Cristina Neagu.

ADVERTISEMENT
Ana Maria Popescu și ministrul Sportului, Eduard Novak, au îngropat și mai adânc „securea războiului”

Ana Maria Brânză, ofertată de președintele COSR, Mihai Covaliu

Ana Maria Brânză este unul dintre cei mai importanți sportivi români de după Revoluție, fiind apreciată de către cei mai importanți oameni din lumea sportului.

Președintele Comitetului Olimpic Sportiv Român, Mihai Covaliu, își dorește ca Ana Maria Brânză să rămână aproape de sportul de performanță și i-a făcut o propunere extrem de interesantă.

ADVERTISEMENT

„Un capitol din cartea ta se închide, dar noi credem că povestea trebuie să continue. Te așteptăm alături de noi în ECHIPA TEAM ROMANIA, de partea cealaltă, să ajutăm sportivii să obțină performanțe.

Ana este un sportiv imens, sunt mândru și onorat că i-am fost alături de la prima legitimare la CSA Steaua și până la ultima medalie câștigată la Tokyo 2020. Întăresc propunerea de a intra în echipa COSR și vom negocia pentru ”transferul” acesta”. 

ADVERTISEMENT

Palmaresul incredibil al spadasinei Ana Maria Brânză

Ana Maria Brânză a fost desemnată cea mai bună spadasină din lume în sezonul  2007-2008, 2008-2009, 2012-2013, 2019-2020, 2020-2021, lucru fără precendent în această disciplină sportivă.

Brânză a cucerit nu mai puțin de trei medalii olimpice, dintre care una de aur și două de argint. La acestea se adaugă o zestre consistentă de șapte medalii mondiale: două de aur, două de argint și trei de bronz.

ADVERTISEMENT

Drept dovadă, Ana Maria Brânză este cea mai titrată scrimeră din istoria României, cucerind 13 medalii europene, dintre care șapte de aur, patru de argint și două de bronz.

„Se pare că se încheie. Peste 20 de ani petrecuţi în sala de scrimă… A fost ultima competiţie pentru mine. Credeam că sunt pregătită pentru momentul ăsta, pentru că nu simt să merg mai departe.

Asta a fost tot şi cumva cred că din copilărie mi-am promis că o să simt momentul în care să mă opresc. E momentul. Acest moment a venit, ştiu treaba asta, nu mai am motivaţie să merg mai departe.

Totul doare prea tare, e momentul să încep o nouă viaţă, să am o viaţă în afara sălii de scrimă. În sală voi reveni, dar nu voi mai îmbrăca acest costum într-o competiţie oficială şi e greu. Am început fără podium, dar termin pe podium, locul 2 (n.r. – la Cupa Mondială)”, a fost mesajul transmis de campioana olimpică.

ADVERTISEMENT