Sport

Ana Maria Brânză, reacție la cazul de dopaj al Mariei Boldor: „Nu știu dacă s-a inventat substanța care să te facă să gândești mai repede decât adversarul”

Maria Boldor (26 de ani) a fost depistată pozitiv la un control ANAD. Ana Maria Brânză, fosta campioană olimpică, a fost extrem de surprinsă de această veste.
26.01.2023 | 15:55
Ana Maria Branza reactie la cazul de dopaj al Mariei Boldor Nu stiu daca sa inventat substanta care sa te faca sa gandesti mai repede decat adversarul
Ana Maria Brânză a câștigat 3 medalii olimpice. Sursă foto: captură ProArena
ADVERTISEMENT

Floretista în vârstă de 26 de ani, Maria Boldor, a fost depistată pozitiv la proba A de către Agenția Națională Anti-Doping, la un control de rutină în luna decembrie. Fosta campioană olimpică, Ana Maria Brânză, a reacționat.

Ana Maria Brânză, surprinsă de scandalul de dopaj în care e implicată Maria Boldor

Fosta campioană olimpică pe echipe la Rio și vicecampioană olimpică la Beijing și Tokyo a fost destul de surprinsă de suspendarea Mariei Boldor pentru dopaj, ceea ce e destul de rar întâlnit în scrimă.

ADVERTISEMENT

Sportiva a fost suspendată pe data de 11 ianuarie și așteaptă rezultatul probei B, ceea ce îi dă încă speranțe și Anei Mariei Popescu:  „Am primit vestea printr-un mesaj. Nu pot să comentez nimic. Nu am o relație strânsă cu sportiva încât să pot comenta.

În mod normal, nici nu se comentează astfel de cazuri. Așteptăm să vedem proba B. Până atunci, nu e nimic de zis”, a spus fosta campioană la ProArena.

ADVERTISEMENT

Ana Maria Popescu: „Eu știu doar un caz de dopaj în scrimă”

Ana Maria Popescu explică și de ce are îndoieli cu privire la dopajul Mariei Boldor: „Eu știu doar un caz de dopaj în scrimă, de prin 2012. În rest, nu s-au auzit prea multe. Eu mereu am spus că nu știu dacă s-a inventat substanța care să te facă să gândești mai repede decât adversarul”.

Campioana olimpică a explicat și cum s-a ferit tot timpul de acest pericol în perioada în care concura: „Așa că, nu știu… Eu mereu am preferat să suport durere în locul medicației. Refuzam să iau orice. Mereu mi-a fost frică. M-am ferit.

ADVERTISEMENT

Acum sperăm ca proba B să fie negativă și să fie vorba doar de o sperietură. Sperăm să fie o greșeală. Vom vedea după ce va fi analizată proba B. Ce riscă? Suspendarea. Dar nu știu ce ar însemna asta. 

Ana Maria Popescu e convinsă că Maria Boldor ar fi o pierdere mare pentru scrima românească: „Putea aduce medalii”

Ana Maria Popoescu e convinsă că în cazul în care Maria Boldor va primi o suspendare îndelungată acest lucru ar fi un mare minus pentru scrima românească:

ADVERTISEMENT

„Ea putea aduce medalii. Avusese o mare victorie sezonul trecut, medalia de bronz la Mondial. Atunci a demonstrat ce poate. Ar putea să revină, dar mai întâi să vedem cum se va soluționa cazul”. a mai spus fosta floretistă pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT