Sport

Ana Maria Brânză, declarație de dragoste după retragere: „O să-mi fie dor până şi de ofiţerii antidoping”

Ana Maria Brânză a ținut un discurs emoționant la Gala Scrimei 2021 după ce a luat decizia să pună capăt unei cariere impresionante cu 50 de medalii cucerite.
09.12.2021 | 18:34
Ana Maria Branza declaratie de dragoste dupa retragere O sami fie dor pana si de ofiterii antidoping
ADVERTISEMENT

Ana Maria Brânză a avut o carieră impresionantă fiind unul dintre cei mai importanți sportivi din România din ultimul deceniu.

Campioana olimpică a primit deja o ofertă după retragere și se pare că nu va sta prea mult în afara sportului, fiind dorită de Mihai Covaliu la COSR.

ADVERTISEMENT

Ana Maria Brânză, prima apariție publică după ce și-a încheiat cariera

Ana Maria Brânză a ținut un discurs lung la Gala Scrimei 2021 în care a explicat motivele care au convins-o să agațe spada în cui.

„Tot timpul ai senzaţia că eşti pregătit şi pentru astfel de momente. Aici emoţia parcă se concentrează şi să văd toţi oamenii alături de care am lucrat, toată familia scrimei aici, a fost puţin greu pentru mine să fiu în faţa lor, bineînţeles, nu pentru ultima dată.

ADVERTISEMENT

OK, s-a încheiat acest capitol, nu o să dispar, nu plec, nu emigrez, rămân aici în zonă, dar e greu.  Mi-am asumat această decizie, a fost foarte bine cântărită, nu există şanse să mă răzgândesc sau să mă întorc, deşi am glumit mai devreme că am spus că revin asupra deciziei”.

Ana Maria Brânză: „Vreau să mă bucur de primele sărbători în care nu-mi sună ceasul să merg la antrenament”

Ana Maria Brânză e recunoscătoare pentru faptul că prima oară se poate bucura cu adevărat de sărbătorile de Crăciun, lucru de care nu s-a putut bucura până acum.

ADVERTISEMENT

„Voi vedea ce se întâmplă pe mai departe. Momentan vreau să mă bucur de primele sărbători în care nu-mi sună ceasul să merg la antrenament, n-am experimentat aşa ceva de când aveam zece ani, o să vedem cum e.

Perioada aceasta de la Jocurile Olimpice şi până acum a fost pentru prima dată când am fost stăpână pe programul meu, pe viaţa mea şi nu a trebuit să fiu tot timpul la program. Cu siguranţă o să vină vremurile când o să-mi fie dor până şi de ofiţerii antidoping care mă trezeau la 6 dimineaţa ca să dau o probă”.

ADVERTISEMENT

Ana Maria Brânză, fără regrete la finalul carierei: „Poate că în memoria colectivă o să rămân fata de pe locul doi”

„Nu ştiu cum ar fi fost dacă aş fi făcut lucrurile altfel, îmi place să cred că nu am regrete vizavi de ce am realizat. Poate că în memoria colectivă o să rămân fata de pe locul doi, fata de argint, dar aşa cum am spus nu visam că pot să ajung până aici, cu atâtea rezultate”.

Împreună cu Dan Podeanu am scris una dintre cele mai de succes poveşti din sportul românesc. Pentru mine flatant a fost momentul când au început adversarii să-mi scrie că o să le lipsească asalturile noastre, chiar şi adversare care regretau că  mă retrag pentru că nu au ajuns să mă învingă până acum.

Mă bucur de acest respect şi asta înseamnă că am fost un sportiv corect şi cinstit. Şi dacă eu am reuşit orice sportiv român poate să ajungă acolo unde nici nu îndrăzneşte să viseze”.

Ana Maria Brânză visează la construcția unei săli de scrimă: „Sper să se concretizeze”

„Cel mai frumos moment din carieră nu am putea să spun. Olimpiada preferată, chiar dacă pare ciudat, este Atena 2004, pentru că am intrat în lumea mare a sportivilor. Au fost foarte multe momente.

La un moment dat sper să le aştern pe hârtie. Asta nu știu dacă înainte sau după ce vom vedea în picioare acea sală de scrimă despre care v-am povestit şi care sper să se concretizeze la un moment dat, pentru că da, medaliile şi trofeele cântăresc, dar ceva concret pentru scrima românească ar fi ca atât eu cât şi echipa FR Scrimă să poată să ofere acest lucru sportivilor.

Exact ca şi copilul care a îndrăznit să viseze, a muncit pentru visul lui până a ajuns să-l împlinească. Asta vreau să se înţeleagă. Şi noi, românii, putem. Putem să cucerim cele mai înalte podiumuri. Trebuie doar să muncim în fiecare zi pentru visul nostru”, a declarat Ana Maria Brânză la Gala Scrimei 2021.

ADVERTISEMENT