Sporturi

Ana Maria Popescu a revenit pe locul 1 în clasamentului mondial de spadă! Campioana olimpică, argint la Havana

14.01.2020 | 15:53
Ana Maria Popescu a revenit pe locul 1 in clasamentului mondial de spada Campioana olimpica argint la Havana
ADVERTISEMENT

Scrimera Ana Maria Popescu a revenit pe locul 1 în clasamentului mondial de spadă, după ce a cucerit medalia de argint la etapa de la Havana.

Ana Maria Popescu a revenit pe locul 1 în clasamentului mondial de spadă

Parcursul excelent la etapa de Cupă Mondială de la Havana şi locul doi obţinut în capitala Cubei au readus-o pe Ana Maria Popescu pe locul 1 al clasamentului mondial la spadă, conform site-ului frscrima.ro.

ADVERTISEMENT

Campioana noastră a adunat 176.000 de puncte şi a depăşit-o pe chinezoaica Lin Sheng (161.000 de puncte). Podiumul este completat de Vivian Kong Man Wai din Hong Kong, cu 155.000 de puncte.

”Mai aveam un singur pas până la aur, dar nu și soluții”

La competiția de la Havana, Ana Maria Popescu a învins-o în optimi pe ucrainianca Olena Kryvytska, în sferturi a trecut de chinezoaica Sun Yiwen, iar în semifinale de sportiva din Franţa, Marie-Florence Candassamy. În finală, românca a fost învinsă de poloneza Aleksandra Zamachowska.

ADVERTISEMENT

”Tușă cu tușă, asalt după asalt… am construit, am punctat, m-am bucurat, am greșit, m-am supărat, am luat-o de la capăt și tot așa până în finală! Mai aveam un singur pas până la aur, dar nu și soluții!”, a scris Ana Maria Popescu pe pagina de Facebook.

”Uneori chiar trebui să accepți că adversarul este mai bun”

”Oricât a încercat domnul Popa să întoarcă scrima pe toate părțile și indiferent cât au țipat fetele din tribună, uneori chiar trebui să accepți că adversarul este mai bun! Te înclini, îl feliciți și te mulțumești că tot ce ai putut să faci mai bine astăzi a fost medalia de argint”, a mai spus ea.

ADVERTISEMENT

Ana Maria Popescu a câștigat la începutul lunii noiembrie etapa de Cupă Mondială de la Tallinn după un parcurs de senzație în care a trăit cu emoții în mai multe întâlniri.

Scrima a primit 5 milioane de lei buget

Cea mai galonată scrimeră a momentului din România este campioană olimpică la Rio de Janeiro cu echipa de spadă și încearcă să obțină biletele pentru ediția din 2020 de la Tokyo.

ADVERTISEMENT

Federația Română de Scrimă a primit un buget de 5.100.000 lei de la Ministerul Tineretului și Sportului pentru anul 2020. Scrima are al șaptelea buget în anul olimpic, cei mai mulți bani urmând să primească Federația de Canotaj.

ADVERTISEMENT