Sporturi

Ana Maria Popescu, mesaj emoţionant pentru români! “O să vă spun ceva ce nu ar fi trebuit spus!”

Ana Maria Popescu, lidera echipei de spadă a României care a triumfat în finala de la Rio, a postat un mesaj pe contul său de socializare prin care îşi exprimă satisfacţia pentru performanţa...
12.08.2016 | 13:34
Ana Maria Popescu mesaj emotionant pentru romani O sa va spun ceva ce nu ar fi trebuit spus

Ana Maria Popescu, lidera echipei de spadă a României care a triumfat în finala de la Rio, a postat un mesaj pe contul său de socializare prin care îşi exprimă satisfacţia pentru performanţa realizată.

“Somnul este un lux şi înainte, şi după competiţie! După cîte emoţii am trăit azi, ar fi trebuit să fiu în al treilea vis la ora acesta…Apropo, bună dimineaţa celor de acasă! Zi uşoară şi frumoasă.

Şi acum o să vă spun ceva ce nu ar trebui spus, ceva ce (probabil) ar trebui să rămînă ‘inside’ şi doar sportivii să ştie…Cum se simte viaţa înainte de JO, după ce ai ratat finala individuală şi ce surprize te aşteaptă după! O să încep cu începutul şi acesta va fi un post fooooarte lung…(să nu ziceţi că nu v-am avertizat. Am plecat la drum la final de 2012 cu un sac greu în spate, putem să-l numim Londra. M-am trezit într-o echipă nouă, cu un nou antrenor şi cu toate ‘siguranţele sărite’. Au fost zile cînd mergeam la sală ca să le ajut pe fete…Habar nu aveam ce mai căut şi care mai e rostul meu.

Cu toate acestea, am avut un an 2013 de excepţie atît individual, cît şi în proba pe echipe. Un ‘tupeu’ fantastic să credem la fiecare competiţie pe echipe ca locul nostru este în primele 4 din clasament. Eram doar eu şi Simona Pop, mezina de astăzi, în acea echipă. În 2014, am pornit la fel de hotărîte şi culmea, ne-a ieşit din nou. Primisem, ce-i drept, întăriri. Simona Gherman.

2015 a venit parcă prea repede şi nu ştiam cum să-i facem faţa! Campionat European, Jocuri Europene, Campionat Mondial…toate se întîmplau în mai puţin de 2 luni…Nu mai fusesem niciodată puse în această postură…nu ştiam cum vom trece peste, dar în suflet era speranţa aceea pur românească ‘o scoatem cumva la capăt’. Şi am reuşit să îndeplinim obiectivele la toate cele trei competiţii!

Dar cel mai important a fost locul doi la CM, unde am ‘înfrînt’ în finala disputată împotriva Chinei, dar care ne-a asigurat prezenţa la Rio. Calculele erau pe hîrtie, dar după ce o viaţă întreagă ai fost nevoit să alergi după rezultate şi confirmări, mai poţi lăsa garda jos?! Chiar şi în momentul în care ‘jocurile erau făcute’, noi încă aveam tabele şi adunăm/scădeam puncte! Tragem linie şi ajungem în 2016. Azi o clasăre pe podium, ‘mîine’ eliminate în primul tur…nici noi nu mai ştim unde sîntem, dar ne menţinem poziţia în clasamentul mondial.

Vine CE. Torun. Polonia. Finala românească în proba individuală. Deja ne aducem aminte de Londra…La echipe cucerim bronzul şi ne întoarcem acasă cu acea teamă ‘oare se poate de două ori la fel?’

Avem un cantonament de trei săptămîni în Poiana Braşov. Avem norocul că mai există copii (şi le spun copii pentru că vîrsta mă dezavantajează) pasionaţi! EI sînt parte din această echipă olimpică! Nu am folosit ultimele metode de antrenament, cu siguranta nici cele mai performante, dar EI au făcut cît toate la un loc şi pentru asta, le MULŢUMESC!”

Plecăm spre Rio fără promisiuni, dar bagajul era tot plin de speranţă. Cu aproape două săptămîni înainte de proba individuală, ne trezim la Rio, în Satul Olimpic. Parcă închişi şi izolaţi de tot ce înseamnă lumea exterioară. Oriunde întorci privirea, sigur găseşti o faţă sobră care-şi calculează în minte ultimele detalii înainte de concurs. Pe bune, nu e ca-n filme, nu-i chiar cea mai plăcută privelişte, emoţiile zburdă libere pretutindeni…Pentru noi contează că am ieşit din scenă de pe prima treaptă a podiumului şi pentru asta, pe toţi cei ce se simt ‘vinovaţi’ îi rog să-mi accepte mulţumirile! Iar pe voi, cei care aţi trăit emoţiile alături de noi, vă îmbrăţisez cu drag!

P.S.S mă scuzaţi, JO nu s-au terminat. Încă mai sînt medalii de cîştigat! Nu vă imaginaţi cît contează energia bună de acasă! Fiţi alături de sportivii români pînă la capăt!”, a scris pe contul său de socializare Ana Maria Popescu.