Sport

Ana Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai valoroasă spadasină din lume: “Sunt dovada vie că visele devin realitate!”. Video

Ana Maria Popescu scrie istorie în spadă. Vicecampioana olimpică de la Tokyo a câştigat pentru a cincea oară în carieră titlul de cea mai valoroasă sportivă din lume în disciplina ei.
27.11.2021 | 22:45
Ana Maria Popescu pentru a cincea oara cea mai valoroasa spadasina din lume Sunt dovada vie ca visele devin realitate Video
ADVERTISEMENT

Ana Maria Popescu a reuşit un nou record în scrimă. Sportiva din România a câştigat pentru a cincea oară titlul de cea mai bună spadasină a lumii, la capătul unui an dificil, în care a trecut peste inactivitatea cauzată de pandemie şi operaţia de la genunchi.

Ana Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai valoroasă spadasină din lume! Drumul greu spre medalia olimpică

Primul concurs la care a participat după izbucnirea pandemiei a fost în martie 2021, la Kazan, în Rusia. A pierdut la primul meci după revenire. Deşi spera să mai aibă măcar o competiţie la care să participe până la Jocurile Olimpice, meciul de la Kazan a fost singurul oficial până la Tokyo.

ADVERTISEMENT

În schimb, s-a pregătit intens la Poiana Braşov şi Bucureşti, iar cu două săptămâni înainte de startul Jocurilor Olimpice, Ana Maria Popescu s-a pregătit în “bula” de la Izvorani. Iar antrenamentele intense s-au văzut în concursul de la Tokyo.

A pierdut finala olimpică la tuşa de aur!

Ana Maria Popescu a pierdut la tuşa de aur finala olimpică, însă şi-a adăugat în palmares a treia medalie olimpică din carieră, argint în proba individuală de spadă. Delegaţia României a obţinut doar patru medalii, celelalte trei venind la canotaj.

ADVERTISEMENT

Spadasina are în palmares două medalii olimpice de argint în probele individuale de spadă de la Beijing 2008 şi Tokyo 2021, însă în 2016 şi-a îndeplinit visul unui aur olimpic, pe care l-a câştigat alături de echipa de spadă a României, la Rio.

Ana Maria Popescu, cea mai titrată scrimeră a României!

În carieră, Ana Maria Popescu a mai obţinut 6 titluri mondiale, 11 titluri europene, dar şi 37 de Cupe Mondiale câştigate, fiind cea mai titrată scrimeră a României.

ADVERTISEMENT

În cadrul unei ceremonii de la Lausanne, Ana Maria Popescu a primit pentru a cincea oară în carieră titlul de cea mai bună spadasină a anului. Ea a avut şi un mesaj după ce a primit medalia:

“Sunt încântată, mândră şi foarte fericită să fiu aici la Lausanne la Congresul Federaţiei Internaţionale de Scrimă şi să primesc această distincţie, câştigătoare a ranking-ului mondial feminin, pentru a cincea oară.

ADVERTISEMENT

“Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi şi când munceşti pentru ele”

Niciodată nu am visat şi nu am crezut că voi ajunge aici, dar iată că s-a întâmplat. Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi şi când munceşti pentru ele. Vă mulţumesc tuturor!

Mulţumesc echipei mele, mulţumesc federaţiei, clubului şi oamenilor care au fost zi de zi alături de mine pe acest drum al performanţei”, a fost mesajul Ana Mariei Popescu.

Ana Maria Popescu a fost desemnată cea mai bună spadasină a lumii în sezoanele: 2007-2008, 2008-2009, 2012-2013, 2019-2020, 2020-2021.

VEZI VIDEO: 

“În dimineaţa care a urmat finalei olimpice de la Rio primul lucru pe care l-am făcut toate a fost să verificăm sertarele noptierelor să vedem dacă nu cumva visasem”, Ana Maria Popescu într-un interviu FANATIK

  • 37 de ani are Ana Maria Popescu
  • 5 este numărul de ediţii ale Jocurilor Olimpice la care a participat Ana Maria Popescu
ADVERTISEMENT