Sport

Doliu în handbal! Fiica unei vicecampioane mondiale s-a stins la doar 13 ani după ce a luptat cu o boală nemiloasă

Doliu în handbalul românesc. Fiica Anei Maria Şomoi, fostă vicecampioană mondială, s-a stins la vârsta de 13 ani după o luptă cu o boală nemiloasă. Fetiţa a făcut şi ea handbal.
16.12.2021 | 18:34
Doliu in handbal Fiica unei vicecampioane mondiale sa stins la doar 13 ani dupa ce a luptat cu o boala nemiloasa
ADVERTISEMENT

Familia Anei Maria Şomoi trece prin momente delicate. Fiica fostei handbaliste, Andreea Maria, s-a stins la vârsta de 13 ani din cauza unei boli necruţătoare.

Doliu în handbal! Fiica Anei Maria Şomoi, vicecampioană mondială, s-a stins la doar 13 ani

Ana Maria Şomoi, fostă Lazer, mama micuţei, este cea mai cunoscută sportivă din familie. A fost vicecampioană mondial de handbal cu naţionala feminină în 2005, fiind membră a generaţiei conduse de Gheorghe Tadici.

ADVERTISEMENT

A participat la mai multe Campionate Mondiale şi Europene. Este campioană naţională în România cu Silcotub Zalău şi în Ungaria, cu Gyor, echipă la care a evoluat între 2005 şi 2007.

Ana Maria Şomoi a evoluat între 2007 şi 2014 la HC Zalău. S-a retras din activitate la cinci ani după ce a născut-o pe Andreea Maria.

ADVERTISEMENT

Fetiţa s-a stins din cauza unei boli incurabile! Anunţul familiei

Din păcate, la 13 ani, fetiţa s-a stins din cauza unei boli incurabile pe patul unui spital din Cluj-Napoca, la fix un an după ce a fost diagnosticată cu o teribilă maladie. Fetiţa a luptat cu boala, fiind un exemplu pentru toţi pacienţii:

“Dragii noștri, la fix 1 an de când am început crunta luptă cu această boală nemiloasă, iubita noastră MARIA ANDREEA s-a alăturat armatei de îngeri ai Bunului Dumnezeu. Acolo va întâlni toată echipa de îngeri de la Pediatrie 2 ONCOLOGIE.

ADVERTISEMENT

Bunul Dumnezeu să aibă grijă de sufletele lor, iar ei la rândul lor să ne vegheze tot timpul.Vă mulțumim că ați fost alături de noi în această luptă cruntă.

Cu mai multe detalii despre înmormântare voi reveni mai târziu. Încă o dată MARIA vă mulțumește că ați fost alături de ea pâna la capăt. Bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze”, a fost anunţul familiei.

ADVERTISEMENT
Ana Maria Şomoi şi Andreea Maria
Ana Maria Şomoi şi Andreea Maria

S-a cununat la două zile după ce a câştigat argintul mondial: “Ea încă nu ştie nimic despre asta”

Povestea de iubire dintre Ana Maria Lazer şi Gabriel Şomoi a început în 2003, în Sala Polivalentă din Zalău. Lazer era una dintre vedetele echipei antrenate de Gheorghe Tadici, iar Gabriel Şomoi şi-a încheiat cariera de jucător de volei la Elcond Zalău, fiind angajat ca poliţist.

Cei doi s-au cununat civil în 2005, la câteva zile după ce Ana Maria a devenit vicecampioană mondială. A fost o surpriză şi pentru handbalistă, care a aflat de nuntă după ce s-a întors în ţară, cu două zile înainte de eveniment:

”Am o surpriză extraordinară pentru ea, pentru că pe 21 decembrie ne căsătorim. Ea încă nu știe nimic despre asta. Am reușit să o păcălesc, spunându-i că durează ceva timp până ies actele. Acum vom face doar cununia civilă, nunta și luna de miere fiind programate pentru vara viitoare”, declara atunci Gabriel Şomoi.

  • 2005 este anul în care Ana Maria Şomoi a devenit vicecampioană mondială
  • 2 titluri în Liga Naţională are Şomoi cu HC Zalău
ADVERTISEMENT