Sporturi

Ana: nume simplu, joc grozav! Românca noastră a fascinat în al doilea meci de la Cluj. Cele mai importante momente din Fed Cup

07.02.2020 | 23:29
Ana nume simplu joc grozav Romanca noastra a fascinat in al doilea meci de la Cluj Cele mai importante momente din Fed Cup
ADVERTISEMENT

„Se numea…Ana. Ce nume simplu”. Versurile piesei de la Vama spun jumătate. Restul a scris, din rachetă, o jucătoare aflată într-o zi de grație. Ana Bogdan.

Românca noastră a fascinat la Cluj

„Ana, Ana, Ana”, se aude din piepturile a mii de români prezenți pe BT Arena din Cluj. Imediat după înfrângerea Gabrielei Ruse, liderul României a intrat pe teren extrem de concentrată și a arătat de ce a fost și este în continuare speranța echipei noastre pentru o calificare nesperată.

ADVERTISEMENT

Într-un cuvânt: Grozavă. Așa a fost Ana în această seară. A evoluat în fața unei jucătoare de top 50 WTA, Veronika Kudermetova, dar a fascinat la fiecare minge, la fiecare moment în care ridica pumnul. Este 1-1 după prima zi, dar înainte să vorbim despre ce va fi în ziua decisivă, este cazul să înțelegem ce s-a întâmplat în Bogdan – Kudermetova.

Într-o atmosferă superbă, cu Emil Boc șef de galerie, Ana a fost purtată spre victorie, fie că era o minge câștigătoare sau una pe care rusoaica nu putea s-o pună în teren dintr-o poziție nefavorabilă.

ADVERTISEMENT

Dar de ce a câștigat Ana în această seară? Calculele hârtiei o dădeau favorită pe adversara din Rusia. Dar totul s-a schimbat pentru că, vorba clișeului celebru din fotbal, și-a dorit mai mult victoria. Acum însă nu mai este un clișeu. Ana chiar și-a dorit mai mult victoria!

A arătat-o la fiecare punct, la fiecare lovitură. Ana a fost aproape perfectă. Și chiar trebuia să câștige în două seturi, așa cum a zis Dan Petrescu imediat după tie-break-ul setului. Dar mai contează în acest moment, după peste două ore de joc?

ADVERTISEMENT

A servit impecabil

Liderul echipei de Fed Cup a dominat primul set și decisivul cu servele sale excelent plasate. Serve care au depășit-o total sau au pus-o în mare dificultate pe Kudermetova. Cât de mult contează serviciul într-un joc de tenis știm cu toții, dar parcă azi a fost mai important ca niciodată.

Kudermetova nu a jucat slab. Nu a fost fără vlagă, așa cum a părut la conferința de presă de după meci, pur și simplu așa este firea ei. Iar în fața serviciului Anei nu a avut răspuns.

ADVERTISEMENT

Suprafața de joc, un alt mare plus

Pentru Ana nu putea fi o suprafață mai potrivită decât acest hard din arena clujeană. S-a simțit extraordinar, s-a mișcat minunat. A alergat până la epuizare, totul pentru România.

În caz că nu se știa, Ana este o jucătoare atipică față de celelalte românce din circuit, preferă hardul. Și astăzi a arătat-o atât de mult. Și a adus speranțele în formația noastră

Publicul. Din nou publicul.

Acest public minunat de la Cluj merită menționat din nou. Și din nou și din nou. Pentru că au făcut ca totul să fie mai simplu. Pentru că au arătat cât de uniți sunt și cât de mult iubesc tenisul.

Iar Ana le-a răsplătit increderea. Debutantă și ea în meciurile de simplu, cea mai bună jucătoare a României s-a îndrăgostit iremediabil de fanii clujeni.

Ana. Cât de simplu. Să vină Alexandrova!

ADVERTISEMENT
Tags: