Life

Ana Porgras de la Survivor România, despre momentul renunțării la gimnastică: ”Nu mai puteam”

05.03.2021 | 18:32
Ana Porgras de la Survivor Romania despre momentul renuntarii la gimnastica Nu mai puteam
O fostă concurentă Survivor România a răbufnit după eliminarea Anei Porgras: „Mișcarea a fost prost gândită”. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Ana Porgras a dezvăluit motivul real pentru care a renunțat la gimnastică la vârsta de 18 ani. Concurenta de la Survivor România a mărturisit că decizia a fost luată mult prea repede, putând să mai facă acest sport o perioadă. 

Frumoasa vedetă a trecut prin foarte multe momente grele în perioada în care se antrena pentru Olimpiade, unul dintre acestea fiind cel când a renunțat definitiv la gimnastică. Bruneta simțea că nu se mai poate antrena, de aceea totul s-a produs pe repede înainte.

ADVERTISEMENT

Privind în urma sa, Ana Porgras spune că hotărârea a fost luată în pripă pentru că simțea nevoia de libertate și de viață normală, însă acum crede că ar mai fi putut rezista încă cinci luni pentru a participa la Olimpiadele de la Londra.

Ana Porgras de la Survivor România, totul despre renunțarea la gimnastică

„Cel mai greu moment a fost momentul când am renunțat. Am luat decizia de pe o zi pe alta. Nu mai puteam nici fizic, simțeam că mă dezintegrez, și nici psihic.

ADVERTISEMENT

În primele luni nu mi-a fost greu, îmi doream să plec, să am o viață normală. Acum realizez că a fost o decizie luată în pripă și puteam să mai stau câteva luni până la Olimpiadă.

Un alt moment greu a fost când mi s-a rupt peroneul, în timpul unui campionat european. Aveam șansa să câștig finala la bârnă”, a declarat Ana Porgras într-un interviu pentru revista viva.ro.

ADVERTISEMENT

Fosta gimnastă a făcut multe sacrificii în perioada copilăriei pentru a-și dedica timpul pasiunii sale pentru sport. Tânăra a început să se antreneze de la o vârstă fragedă, reușind în scurt timp să câștige foarte multe premii și medalii.

„Aveam patru-cinci ani și mă jucam afară, cu copiii și, dintr-o joacă, m-am pus în poziția sfoară, mi s-a părut lejer. I-am arătat și mamei ce pot să fac, a vorbit cu o prietenă, și aceasta a sfătuit-o să mă ducă la gimnastică.

ADVERTISEMENT

A găsit o sală în Galați și, când am intrat prima dată acolo, am urcat pe bârnă, aparatul care mi-a plăcut cel mai mult. A meritat sacrificiul, chiar dacă nu mai aveam timp de copilărie”, a completat sportiva.

Campioana mondială la bârnă în 2010 a pus retragerea din gimnastică și pe seama accidentărilor repetate și a faptului că simțea că nu mai rezistă fizic. În retragerea ei a jucat un rol decisiv și fractura suferită la cotul mâinii stângi, care a ținut-o mult timp în repaos.

În momentul de față Ana Porgras este concurentă în competiția sportivă Survivor România 2021, unde luptă pentru marele premiu alături de alte vedete, printre care se numără: Cătălin Morășanu, Jador, Culiță Sterp și Zanni.

ADVERTISEMENT