Sport

ANAD a dat comunicatul oficial privind cazul de dopaj de la Corona Brașov! Cât riscă să fie suspendate sportivele

19.11.2019 | 15:44
ANAD a dat comunicatul oficial privind cazul de dopaj de la Corona Brasov Cat risca sa fie suspendate sportivele
ADVERTISEMENT

Bianca Bazaliu, Cristina Laslo și Daciana Hosu (inițial vehiculându-se numele Dariei Bucur) au fost notificate de Agenția Națională Antidoping că sunt suspectate că au folosit o terapie cu laser intravenos, interzisă de regulamentele WADA. ANAD a dat primul comunicat oficial despre cazul handbalistelor de la Corona Brașov. 

ANAD a dat comunicatul oficial privind cazul de dopaj de la Corona Brașov!

În comunicatul emis de ANAD  se precizează că la finalul anchetei vor putea fi aflate mai multe detalii despre eventualele suspendări din acest caz: „Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) a notificat trei sportive de la clubul de handbal Corona Brașov ca fiind suspectate de utilizarea unei metode interzise.

ADVERTISEMENT

Sportivele au fost informate în scris cu privire la drepturile de care beneficiază în gestionarea cazurilor.

În ceea ce privește informarea publică, procedura de gestionare a cazurilor este reglementată de prevederi stricte din Codul Mondial Anti-Doping și Legea nr. 227/2006 privind prevenirea și combaterea dopajului în sport, republicată.

ADVERTISEMENT

În conformitate cu prevederile în vigoare, la momentul rămânerii definitive a unor decizii în aceste cazuri, ANAD va comunica de îndată soluțiile finale, iar aceste informații vor include detalii cu privire la: disciplina sportivă, numele persoanelor implicate, metoda interzisă precum și consecințele impuse.”

Jucătoarele riscă suspendări de 2 sau 4 ani! Clubul poate să aibă toate rezultatele anulate în acest sezon

Clubul Corona Brașov a folosit această terapie de refacere cu laser intravenos la o clinică în finalul lunii octombrie și dacă se va dovedi că întreaga echipă a folosit această metodă interzisă de tratament, echipa riscă enorm. Corona Brașov riscă să aibă toate rezultatele anulate pentru sezonul în curs.

ADVERTISEMENT

Sportivele sunt și ele într-o situație destul de dificilă. Este foarte greu de crezut că Bianca Bazaliu și Cristina Laslo vor face deplasarea la Campionatul Mondial, ar dacă se va dovedi că au folosit metode interzise ar putea fi suspendate până la 4 ani. Dacă sportivele nu au fost înștiințate despre efectele tratamentului pedeapsa poate fi de doi ani.

În lotul României pentru Campionatul Mondial din Japonia sunt patru sportive de la Corona Brașov: Cristina Laslo, Bianca Bazaliu, Eliza Buceschi și Daria Bucur.

ADVERTISEMENT
  • 2 este locul ocupat de Corona Brașov în Liga Națională
  • 4 ani este cea mai mare suspendare pe care o riscă sportivele  

 

ADVERTISEMENT