Sport

ANAD a notificat toată echipa Corona Brașov! Jucătoarele, chemate să dea explicații la Agenția Anti-Doping. EXCLUSIV

02.12.2019 | 23:59
ANAD a notificat toata echipa Corona Brasov Jucatoarele chemate sa dea explicatii la Agentia AntiDoping EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

Scandalul de dopaj ce a lovit handbalul românesc cu doar câteva zile înainte de Campionatul Mondial capătă noi proporții. Din informațiile FANATIK, toate jucătoarele de la Corona Brașov au fost notificate de Agenția Națională Anti-Doping pentru suspiciune de dopaj cu laser intravenos, iar clubul riscă excluderea din competițiile naționale și europene.

Toate jucătoarele de la Corona, notificate de ANAD

Deși la început trei jucătoare de la Corona, Cristina Laslo, Bianca Bazaliu și Daciana Hosu, au fost acuzate că au folosit terapia cu laser intravenos, procedură interzisă de regulamente, acum situația ia proporții imense. FANATIK a aflat că toată echipa brașoveană a fost notificată de ANAD pentru suspiciune de folosire a unui tratament interzis de WADA.

ADVERTISEMENT

Concret, toate jucătoarele de la Corona Brașov vor fi nevoite să dea declarații despre folosirea terapiei cu laser intravenos. Scandalul ar putea chiar să ducă la excluderea clubului din competiția internă și din Cupa EHF.

Sportivele au pierdut lotul pentru Mondiale

Bianca Bazaliu și Cristina Laslo urmau să facă parte din lotul deplasat de Tomas Ryde în Japonia, pentru Campionatul Mondial de handbal feminin, însă după apariția acuzelor de folosire a tratamentului cu laser intravenos, selecționerul a hotărât să le lase acasă.

ADVERTISEMENT

Deși nu au fost acuzate de utilizarea unor practici interzise de WADA, Tomas Ryde a decis să renunțe și la celelalte două jucătoarea de la Corona Brașov convocate inițial pentru Mondiale, Eliza Buceschi și Daria Bucur.

Fără jucătoarele de la Corona Brașov, România a avut evoluții contrastante în primele două jocuri de la Campionatul Mondial din Japonia. După debutul nefast cu Spania, meci pierdut de „tricolore” cu 16-31, selecționata lui Tomas Ryde a reușit să câștige al doilea meci din grupă, scor 29-24 cu Senegal.

ADVERTISEMENT

Următorul meci al României în Japonia este programat marți de la ora 12:00, contra naționalei din Kazahstan. După primele două etape, „tricolorele” se află pe locul patru în clasamentul grupei C, la egalitate de puncte cu Ungaria, dar la două lungi de echipele aflate pe primele două poziții, Spania și Muntenegru.