News

ANAF a blocat mai multe tiruri la graniță! Românii pot rămâne fără legume și fructe pe masa de Paște

13.04.2019 | 17:26
ANAF a blocat mai multe tiruri la granita Romanii pot ramane fara legume si fructe pe masa de Paste

ANAF a blocat mai multe tiruri la graniță, iar retailerii avertizează! Asociația Marilor Rețele Comerciale(AMRCR) din România anunță că susține demersul, dar avertizează că sute de tiruri cu zeci de mii de tone de marfă perisabile sunt blocate la graniță. Informarea AMRCR se referă la controalele care vizează comerțul cu fructe și legume de import.

ANAF a blocat mai multe tiruri la graniță

Asociația admite că există o bătălie comună, fiind partener cu autoritățile, dar dorește să găsească o cale prin care consumatorii să nu aibă de suferit și familiile din România să aibă fructe și legume pe masa de Paște.

„Ca urmare a începerii operaţiunii ,,Demetra”, pentru controlul circuitelor de comercializare a legumelor şi fructelor de import, companiile de retail alimentar din România grupate în Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR) îşi afirmă sprijinul total, cu toate mijloacele, pentru eradicarea fraudelor. AMRCR tratează situaţia cu maximă implicare şi promptitudine”, este anunțul Asociației.

ANAF a blocat mai multe tiruri la graniță! Românii pot rămâne fără legume și fructe pe masa de Paște
Românii pot rămâne fără legume și fructe pe masa de Paște

Sperăm ca acţiunile autorităţilor de combatere a comerţului ilicit să fie făcute cu discernământ

AMRCR menționează că stoparea comerțului ilicit este ținta la care aspiră și alte companii membre AMRCR, prin proceduri de verificări temeinice în raport cu furnizorii, pentru a asigura îndeplinirea legislației și tuturor normelor de siguranță. „Facem un apel la autorităţi să ţină cont însă de faptul că în acest moment există sute de tiruri cu zeci de mii de tone de legume şi fructe perisabile blocate de peste 24 de ore în întreaga ţară.

ANAF a blocat mai multe tiruri la graniță! Românii pot rămâne fără legume și fructe pe masa de Paște
Sursă foto: agerpres

Camioanele, care provin inclusiv din UE, adică din spaţiul european de liberă circulaţie a mărfurilor, sunt sigilate de ANAF în vederea controlului, însă inspectorii nu fac faţă volumului mare de marfă ce trebuie controlată, prin urmare aceasta se deteriorează. Acest blocaj, care durează deja de peste o zi, afectează atât consumatorii, cât şi comercianţii. Sperăm ca acţiunile autorităţilor de combatere a comerţului ilicit să fie făcute cu discernământ, astfel încât activitatea celor care operează cu bună-credinţă, în condiţii de legalitate deplină, să nu fie afectată”, afirmă AMRCR.