News

ANAF a început să vândă averea Elenei Udrea. Ce sumă a luat Fiscul pe una dintre mașinile fostului ministru

Una dintre mașinile fostului ministru a fost valorificată de ANAF în încercarea de a recupera prejudiciul stabilit de judecători.
03.02.2023 | 13:01
ANAF a inceput sa vanda averea Elenei Udrea Ce suma a luat Fiscul pe una dintre masinile fostului ministru
Elena Udrea execută o pedeapsă de 6 ani de închisoare Foto: hepta
ADVERTISEMENT

ANAF a obținut pentru automobil suma de 5.000 de euro, un alt autoturism și terenurile urmând să fie scoase din nou la licitație, cu preț redus.

Ce sumă a luat Fiscul pe una dintre mașinile Elenei Udrea

Agenția Națională de Administrare Fiscală a scos la licitație, în perioada 31 ianuarie – 2 februarie, bunuri ale Elenei Udrea și ale fostului ei soț, omul de afaceri Dorin Cocoș.

ADVERTISEMENT

Site-ul ANAF precizează că, la data de 2 februarie, au fost scoase la licitație mai multe terenuri ale Elenei Udrea, aceasta fiind a treia licitație organizată de Fisc. Terenurile pe care ANAF a încercat să le valorifice sunt:

  • cotă 1/2 teren intravilan – drum de acces, în suprafață de 596 mp
  • teren intravilan construcții – 884 mp din acte (882 mp din măsurători)
  • teren intravilan construcții – 883 mp din acte (885 mp din măsurători)
  • teren intravilan construcții – 882 mp din acte (883 mp din măsurători)
  • teren intravilan construcții – 882 mp din acte
  • teren intravilan construcții – 881 mp din acte
ADVERTISEMENT

Prețul de pornire a licitației pentru aceste terenuri este de 1.648.068 lei (exclusiv TVA), scrie Adevărul.

Pe 1 februarie, a avut loc o licitație pentru vânzarea unui Mercedes Benz fabricat în 2005 aparținând Elenei Udrea, la prețul de pornire de 28.478 lei exclusiv TVA și unui Fiat fabricat în 2012 la prețul de pornire de 26.526 lei exclusiv TVA.

ADVERTISEMENT

În ceea ce îl privește pe Dorin Cocoș, ANAF a scos la vânzare, la a doua licitație, mai multe locuri de parcare subterane, fiecare având un preț de pornire de 84.501 lei, la care se adaugă TVA.

Elena Udrea execută în prezent o pedeapsă de 6 ani de închisoare cu executare, primită în dosarul „Gala Bute”, fiind încarcerată la penitenciarul Târgşor, începând din luna iunie după ce autoritățile din Bulgaria au decis extrădarea sa.

ADVERTISEMENT

După extrădarea hotărâtă de autoritățile bulgare, fostul ministru a continuat să susțină că ar fi fost condamnată la ordin, instanțele de judecată nedând o sentință dreaptă în cazul său.

ADVERTISEMENT
Tags: