Fotbal intern

ANAF a început un control la FRF. Reacția forului condus de Răzvan Burleanu

24.11.2020 | 18:08
ANAF a inceput un control la FRF Reactia forului condus de Razvan Burleanu
ADVERTISEMENT

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat că în 17 noiembrie mai multe echipe ale ANAF au început un control la FRF și au ridicat mai multe documente.

Cîţu nu a făcut referire la natura documentelor analizate de către inspectorii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

ADVERTISEMENT

După ce ministrul a făcut public acest fapt, conducătorii de la Casa Fotbalului au emis un comunicat prin care își arată disponibilitatea de conlucra cu autoritățile.

Control ANAF la FRF

”În 17.11.2020, echipele de control ale ANAF au început un control la Federaţia Română de Fotbal, în urma informaţiilor apărute în spaţiul public. În acest moment, se face analiza documentelor, iar când acest raport va fi finalizat, îl vom face public”, a fost anunțul lui Florin Cîțu despre controlul efectuat de ANAF la FRF.

ADVERTISEMENT

Răspunsul șefilor de la Casa Fotbalului nu s-a lăsat prea mult așteptat: ”În urma anunțului domnului Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, privind un control fiscal, Federația Română de Fotbal își manifestă toată disponibilitatea de a conlucra cu ANAF în vederea desfășurării acestuia”.

”Acțiunea este simplificată de faptul că FRF a implementat în ultimii șase ani proceduri financiar-contabile transparente prin raportări anuale detaliate, prin digitalizarea proceselor financiare, prin introducerea sistemului exclusiv de plăți electronice pentru trasabilitatea oricărei tranzacții, prin crearea de proceduri interne pentru achiziții, cât și prin toate mecanismele ISO 9001 privind managementul calității proceselor administrative.

ADVERTISEMENT

Totodată, reamintim că FRF a instituit mecanisme de control proprii prin audit intern, audit extern derulat de Deloitte România și o auditare specială a utilizării fondurilor externe realizată de BDO LLP London. FRF a început să implementeze încă din 2014 principiile bunei-guvernanțe, devenind în timp un model de bune practici recunoscut la nivel regional”, se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al federației.

În urmă cu o lună, Simona Halep a câștigat procesul împotriva Agenției Naționale de Administrare Fiscală. Judecătoria Constanța a decis că Finanțele Publice trebuie să îi restituie tenismenei aproximativ 40.000 de euro.

ADVERTISEMENT

În ciuda acestei decizii, avocatul Adrian Cuculi a avertizat-o însă pe Simona Halep că fiscul ar putea apela la diverse artificii. El este sigur că ANAF va face apel, dar şi că hotărârea magistraţilor nu se va schimba, dacă la judecarea contestaţiei s-au aplicat corect toate aspectele.

ADVERTISEMENT