News

ANAF a luat la ochi vedetele. Influencerii de pe YouTube, Instagram, Tik-Tok și Facebook, suspecți de evaziune

Influencerii au ajuns în atenția Agenției Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). Le vor fi verificate veniturile din YouTube, Instagram, Tik-Tok și Facebook.
10.11.2021 | 17:18
ANAF a luat la ochi vedetele Influencerii de pe YouTube Instagram TikTok si Facebook suspecti de evaziune
Veniturile influencerilor, în atenția ANAF. Sursa foto: Facebook ANAF
ADVERTISEMENT

ANAF începe o nouă operațiune: verificarea veniturilor influencerilor. Vor fi vizați toți cei din Youtube, Instagram, Tik-Tok și Facebook, pentru a descoperi dacă au câștiguri nedeclarate sau dacă evită să spună adevărata sumă pe care o încasează din platformele menționate.

Reprezentanții ANAF au punctat faptul că îi vor verifica pe toți cei din: industria muzicală, media, IT, gastronomie sau călătorii.

ADVERTISEMENT

Se încearcă combaterea evaziunii fiscale

Scopul noii acțiuni a instituției este acela de a preveni și combate evaziunea fiscală. Reprezentanții ANAF mai semnalează ca influencerii care nu au cunoștințe despre cum să-și declare veniturile, să apeleze la persoane care i-ar putea ajuta în acest sens.

”Persoanele identificate şi verificate operează/administrează canale de YouTube sau pagini de socializare pe principalele site-uri social media, încarcă poze/materiale audio-video şi activează în domeniile: muzical, media, IT, gastronomie, călătorii.

ADVERTISEMENT

DGAF va continua evaluările şi controalele pe linia prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale, inclusiv în ceea ce priveşte persoanele care realizează venituri din activităţi pe platformele online/ social media, şi va căuta permanent să îşi adapteze activitatea la noile provocări. Domeniul indicat a fost abordat în cadrul controalelor fiscale efectuate, începând cu anul 2021, odată cu operaționalizarea verificărilor documentare.

Astfel, vă aducem la cunoștință că au fost selectate, în vederea verificărilor, persoane susceptibile a realiza venituri nedeclarate, provenite de la entități care administrează/operează site-uri web de tipul rețelelor de socializare/platformelor audio-video.

ADVERTISEMENT

Totodată, precizăm faptul că în cadrul controalelor fiscale au fost întreprinse demersuri pentru identificarea tuturor sumelor încasate, cu scopul de a stabili starea de fapt fiscală corespunzătoare”, a informat Direcţia Antifraudă prin intermediul profit.ro

Ce părere are Selly, unul dintre cei mai cunoscuți vloggeri, despre demersul ANAF

Selly este unul dintre cei mai cunoscuți influenceri din România. Tânărul este adorat de o mulțime de adolescenți care îi aduc, de asemenea, mii de vizualizări la conținutul pe care-l postează în online. Pe seama vizualizărilor, Selly câștigă sume frumoase de bani, despre care a precizat că le-a declarat la ANAF..

ADVERTISEMENT

”Eu declar toate veniturile, inclusiv cele din YouTube Ad Sense, ceea ce plătește YouTube. Totul se facturează și sunt plătite impozite. Pe de altă parte, în România, nu avem niște norme foarte clare referitoare la aceste venituri.

Este destul de ușor să deschizi un cont de YouTube și să ajungi să obții niște bani. Chiar și pentru niște copii sau pentru alte persoane care nu cunosc suficient de bine legislația fiscală și nici ce obligații au”, a spus Andrei Șelaru pe numele real pentru sursa menționată anterior.

ADVERTISEMENT
Tags:
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care "îi spuneau ce să-i facă". Fusese internat la psihiatrie, dar în zadar
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii...
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii fostul milionar în euro
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PREȘEDINTELE implicat într-un ACCIDENT AVIATIC! Controverse privind anunțul MORȚII SALE?
PREȘEDINTELE implicat într-un ACCIDENT AVIATIC! Controverse privind anunțul MORȚII SALE?
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt,...
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
Cristina Cioran și-a pierdut toate economiile. Ce i-a făcut Alex Dobrescu
Cristina Cioran și-a pierdut toate economiile. Ce i-a făcut Alex Dobrescu
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic,...
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic, am o mare problemă cu el. Înseamnă că în viața mea am făcut niște prostii și plătesc”
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu,...
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu, dar sănătos, pe care îl mânca mereu monarhul Marii Britanii