ADVERTISEMENT
News

ANAF a publicat datornicii din primul trimestru al anului! Cum arată lista rușinii

Autor: Alexandru Năstase | 02.05.2021 | 11:30
ANAF a publicat datornicii din primul trimestru al anului! Cum arată lista rușinii
A fost publicată lista rușinii. Sursa foto - hepta.ro

ANAF a publicat datornicii din primul trimestru al anului! Concret, Agenția Națională de Administrare Fiscală nu a ezitat și i-a arătat pe cei care nu şi-au plătit obligaţiile fiscale conform legislaţiei în vigoare.

ADVERTISEMENT

În această listă a rușinii, așa cum a fost ea numită, sunt incluse firmele care nu şi-au plătit datoriile, indiferent de nume și rang.

„Lista ruşinii” este reglementată de Ordinului Ministerului Finanţelor Publice nr. 558/2016 privind Procedura de publicare a listelor debitorilor care înregistrează obligaţii fiscale restante, precum şi cuantumul acestor obligaţii: https://www.anaf.ro/restante/

ANAF a publicat datornicii din primul trimestru al anului 2021

Vă readucem aminte că obligaţiile fiscale pentru T1 2021 sunt aferente perioadei ianuarie – martie 2021. În această listă sunt incluse doar firmele care au datorii fiscale de la 100.000 de lei în sus.

ADVERTISEMENT

Ordinului Ministerului Finanţelor Publice (MFP) nr. 558/2016 privind Procedura de publicare a listelor debitorilor care înregistrează obligaţii fiscale restante, precum şi cuantumul acestor obligaţii, regelmentează faptul că aceste obligaţii fiscale trebuiau plătite până la data de 31 martie 2019.

Pentru publicarea obligaţiilor fiscale restante, nu au fost avute în vedere sumele de rambursat/de restituit, întrucât art. 162 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, nu prevede acest aspect, conform site-ului ANAF.

Sunt publicate obligaţiile fiscale restante totale care depăşesc următoarele plafoane:

  • 500.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de mare contribuabil
  • 250.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de contribuabil mijlociu
  • 100.000 lei, în cazul celorlalte categorii de debitori
ADVERTISEMENT

ANAF va efectua modificări „în termen de 15 zile de la achitarea integrală a obligaţiilor fiscale datorate, organul fiscal central operează, din oficiu, modificările pentru fiecare debitor care şi-a achitat aceste obligaţii, în sensul eliminării din liste”.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 837: 32 pagini + CD. Doar 10 lei!