News

ANAF a tăiat în carne vie! Amenzi de peste 7,6 milioane de euro pentru mai multe firme

26.03.2019 | 22:37
ANAF a taiat in carne vie Amenzi de peste 76 milioane de euro pentru mai multe firme

ANAF a făcut razie în complexul comercial Dragonul Roșu. Inspectorii de la Agenția Națională de Administrare Fiscală au aplicat amenzi în valoare de circa 1 milion de euro comercianților de îmbrăcăminte și încălțăminte care nu aveau actele de provenineță ale mărfurilor.

ANAF a confiscat bunuri în valoare de circa 5 milioane de euro

Pe lângă amenzile în cuantum de 4,52 de milioane de lei, inspectorii ANAF au dispus și confiscări de numerar, venituri și mărfuri care nu dispuneau de acte justificativă în valoare de 23,46 milioane lei (circa 4,9 milioane de euro). Acțiunea s-a desfășurat în cadrul operațiunii “Integrum”.

A fost cea de-a doua săptămână a acestor verificări de amploare operate de Fisc, în cadrul cărora au fost controlate 175 de firme. Reprezentanții ANAF au dat 313 de amenzi, constatând abateri la comercianții din complexul aflat la marginea Capitalei. Foarte mulți dintre ei au rămas și fără marfa pe care o vindeau (îmbrăcăminte și încălțăminte).

Comercianții din Dragonul Roșu, luați la verificat de inspectorii ANAF

Operațiunea Integrum vizează comercianții din Dragonul Roșu

Acțiunea “Integrum” a fost declanșată de inspectorii DGAF din cauza unor operațiuni ilegale de tranzacționare și depozitare de bunuri și mărfuri fără documente justificative în spațiile din Dragonul Roșu. În prima săptămână, s-au dispus sancțiuni contravenționale de 36,12 milioane de lei, conform unui comunicat ANAF.

În jur de 78% din marfa confiscată este reprezentată de încălțăminte și îmbrăcăminte. ANAF le transmite clienților complexului comercial să se asigure că primesc toate documentele legale pentru ceea ce cumpără. Inspectorii verifică tot ciclul comercializare, până când produsele ajung la consumatorul fiscal.

În ultimii ani, raziile în complexul Dragonul Roșu au devenit o obișnuință. Autoritățile încearcă astfel să pună capăt operațiunilor ilicite din acest centru comercial. Polițiștii și inspectorii și inspectorii antifraudă au efectuat mai multe percheziții, iar unii dintre comercianți s-au ales și cu dosare penale. Chiar și așa, comerțul ilegal continuă.

Compania Dragonul Roșu SA este parte a grupului Niro, controlat de omul de afaceri Nicolae Dumitru (54 de ani). În anul 2016, el a fost condamnat la doi ani și patru luni de închisoare pentru trafic de influență, iar recent a fost eliberat din penitenciar. El ar avea o avere estimată la peste 600 de milioane de euro.

Tags: