News

ANAF, anunț important pentru contribuabili! Amnistie fiscală pentru acești români

24.04.2019 | 14:49
ANAF anunt important pentru contribuabili Amnistie fiscala pentru acesti romani

Agenția Națională de Administrare Fiscală pregătește pentru anul 2019 o amnistie pentru oamenii care au datorii mici la stat! Potrivit unor surse citate de știrileprotv.ro, contribuabilii care au primit de la ANAF decizii de impunere pentru sume mici ar putea beneficia de ştergerea datoriilor.

Guvernul ar pregăti o amnistie fiscală care ar putea fi dată în anul 2019, imediat după Paște

Amnistia fiscală pe care o pregătesc experții din cadrul ANAF se pare că este asemănătoare cu cea din anul 2015! Atunci, guvernul condus de Victor Ponta a dat o amnistie de care au beneficiat peste 4 milioane de români. Era vorba de salariaţii care au primit diurne, considerate de Fisc ca fiind asimilate salariilor şi la persoanele care au obţinut venituri sub nivelul salariului minim pe economie şi au fost obligate să plătească contribuţii de sănătate la nivelul salariului minim pe economie.

De asemenea, au beneficiat cei care, pentru câţiva lei încasaţi ca dobândă sau dividende au fost somaţi de Fisc sa platească contribuţii sociale de aproape 500 de lei pe an.

Amnistie fiscala 2019
Amnistie fiscala 2019, dupa Paste

În 2015, 4 milioane de români au beneficiat de amnistia fiscală

Amnistia care ar urma să fie dată de Guvern prin Ordonanță de Urgență după Paște ar putea viza contribuabilii care au primit de la Fisc decizii de impunere pentru sume mici în perioada 2015-2018.

Amnistia ar putea să li se aplice celor care au de plătit pentru perioada respectivă contribuţii la asigurările de sănătate în sumă mai mare decât veniturile pe care le-au realizat.

Ăn ultima perioadă, mii de oameni s-au trezit acasă cu plicuri de la ANAF care îi înștiințau că au datorii la stat. Multe dintre acestea sunt mai vechi chiar și de cinci ani și provin de la neplata asigurărilor de sănătate. Oamenii au fost înștiințați că urmează să fie executați silit, dacă nu-și plătesc datoriile până pe data de 30 iunie!