News

ANAF, atac direct la veniturile obținute din online! Zeci de milioane de lei, nedeclarați statului

ANAF, atac direct la veniturile obținute din online! Zeci de milioane de lei au fost nedeclarați statului, potrivit inspectorilor. Până acum 35 de persoane au fost găsite în ilegalitate
22.12.2021 | 13:02
ANAF atac direct la veniturile obtinute din online Zeci de milioane de lei nedeclarati statului
ADVERTISEMENT

Nu mai puțin de 35 persoane au obţinut în mediul online venituri de aproximativ 26,33 milioane lei. Doar că, toți aceștia au uitat să le declare, parţial sau integral.

Informația a fost oferită de inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF în urma controalelor pe care aceștia le-au efectuat în acest an.

ADVERTISEMENT

ANAF, atac direct la veniturile obținute din mediul online!

De remarcat că reprezentanții statului nu au ezitat o clipă și au emis deja decizii de impunere pentru recuperarea obligaţiilor fiscale nedeclarate.

Trebuie să știți că ANAF verifică veniturile obţinute din activităţi specifice mediului online, precum monetizarea publicării de conţinut multimedia pe website-uri.

ADVERTISEMENT

De asemenea și banii făcuți din reţele de socializare şi platforme audio-video (Facebook, YouTube s.a.), sau din vânzarea de programe/aplicaţii software pe platforme dedicate, precum Google Play Store sunt puricați.

Dacă ne raportăm la una dintre cele mai mari sume nedeclarate și pe care inspectorii au descoperit-o, atunci trebuie să știți că aceasta este de 2,11 milioane lei.

ADVERTISEMENT

A fost obţinută în perioada 2016-2017 de către o persoană născută în anul 1993. Tânărul ar fi monetizat prin Google AdSense traficul generat de conţinutul publicat pe un site web.

Din nefericire pentru acesta, pe numele lui a fost emisă deja Decizie de impunere pentru suma de 483.587 lei.

ADVERTISEMENT

Mai trebuie spus că, în aceeaşi măsură, există şi persoane care şi-au declarat veniturile obţinute din aceste activităţi.

ANAF a dat exemplul unei persoane născută în 1985 care a obţinut în perioada 2020-2021 venituri totale de cca 1,70 mil lei.

Aceasta nu a stat o clipă pe gânduri și a depus Declaraţia Unică, în care a declarat venitul net impozabil obţinut în 2020, şi a achitat impozitul pe venit şi contribuţiile sociale aferente.

Ca un ultim sfat, ANAF a recomandat tuturor celor care desfăşoară, sau intenţionează să înceapă, o astfel de activitate, să se asigure că declară şi achită toate obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat

ADVERTISEMENT
Tags: