News

ANAF: De acum poți să faci programare online. Ce reguli trebuie să respecți

24.08.2020 | 23:17
ANAF De acum poti sa faci programare online Ce reguli trebuie sa respecti
ADVERTISEMENT

ANAF anunță că din acest moment contribuabilii pot face programare online pentru întâlnirea cu un inspector fiscal. Cetățenii trebuie să respecte cu rigurozitate două reguli. Odată ajunși la sediul ANAF li se va lua temperatura și vor fi obligați să poarte mască.

Noul serviciu este ușor accesibil. Oamenii pot face programări online pe site-ul www.anaf.ro, la rubrica Servicii online, pe poziția 5. Acolo contribuabilii se pot programa pentru întâlnirea cu un inspector al Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

ADVERTISEMENT

Inițial acest serviciu a fost în faza de testare la DGRFP Galați. Rezultatele proiectului pilot au fost foarte satisfăcătoare și s-a stabilit că există o oportunitate pentru extinderea acestuia.

Poți face programare online pentru întâlnirea cu un inspector ANAF

După ce serviciul a fost aprobat, contribuabilii persoane fizice și persoane juridice se pot programa online la sediile administrațiilor județene ale finanțelor publice și la administrațiile sectoarelor 1–6 ale Finanțelor Publice. Timpul alocat fiecărei programări este de maximum 30 de minute.

ADVERTISEMENT

Serviciul de programare online este disponibil problemelor care nu necesită o perioadă îndelungată de soluţionare.

Ce reguli trebuie să respecte oamenii? Accesul oamenilor va fi permis numai după ce li s-a luat temperatura şi doar dacă aceştia poartă mască de protecţie. Dacă o persoană se abate de la aceste condiţii, întâlnirea va fi anulată.

ADVERTISEMENT

„Precizăm că, pentru primirea contribuabililor pe bază de programare, în incinta unităților fiscale sunt amenajate încăperi dedicate, de regulă în apropierea punctelor de acces în sedii, astfel încât să se limiteze pe cât posibil contactul dintre vizitatori si personalul ANAF. De asemenea, la nivelul fiecarui sediu ANAF au fost organizate sensuri de intrare/ieşire dedicate acestor spaţii, precum şi montarea de indicatoare privind păstrarea distanţei de doi metri”, transmite ANAF.

Vă reamintim că acum două săptămâni Florin Cîțu făcea un anunț important în legătură cu Agenția Națională de Administrare Fiscală.

ADVERTISEMENT

”Gata. Nu mai este nevoie să mergeți la ANAF sau administrațiile locale să stați la coadă ca să plătiți impozite și taxe. Acum trebuie doar să vedeți ce faceți cu toate orele libere pe care le aveți în plus”, a scris ministrul Finanțelor pe facebook.

ADVERTISEMENT