News

ANAF face angajări în toată țara. Recrutările au fost reluate după patru ani

Preşedintele ANAF, Lucian Heiuş, a declarat recent că au fost scoase la concurs peste 200 de posturi în toată țara și că la toamnă e programată o nouă etapă de recrutare.
16.05.2022 | 14:01
ANAF face angajari in toata tara Recrutarile au fost reluate dupa patru ani
ANAF își mărește personalul. Foto: Facebook ANAF
ADVERTISEMENT

Angajarile programate la toamnă vor fi făcute mai ales în judeţele în care sunt contribuabili importanţi. În acest context, Lucian Heiuş a precizat că Agenția Națională de Administrare Fiscală a scos la concurs 79 de posturi de execuţie, inclusiv posturi de debutanţi, pentru aparatul central.

Peste 200 de posturi scoase la concurs de ANAF

De asemenea, ANAF a scos la concurs 130 de posturi pentru DGRFP Bucureşti. Conform celor declarate pentru profit.ro, Lucian Heiuş a spus că sunt căutaţi angajaţi pentru Direcţia generală juridică, Unitatea de management al informaţiei şi Direcţia generală de management al

ADVERTISEMENT

Sursa citată a notat că ANAF nu a mai derulat un concurs de recrutare de personal din sursă externă începând din 2016. Ultima  excepţie a fost reprezentată de concursul desfăşurat în 2018, pentru Vama Galaţi.

Era și timpul ca ANAF să reia recrutarea externă de personal. Concursurile sunt oprite de prea mult timp. Este bine că se fac angajări în centrală și la regionala București, unde sunt probleme de personal de mult timp, dar deficit este și în teritoriu.

ADVERTISEMENT

Anunțul lui Lucian Heiuş, salutat de sindicat

Așteptăm din partea conducerii ANAF sa aprobe organizarea de concursuri și la celelalte regionale din țară, in conformitate cu masurile dispuse în rapoartele întocmite de Curtea de Conturi, măcar acolo unde situația a devenit critică (la nivelul organelor fiscale orasenesti, municipale si pe alocuri la nivelul AJFP urilor)”, a declarat președintele SindFISC, Liviu Toader.

Altfel, Lucian Heiuş a anunțat în weekend că  ANAF va declanşa în următoarele zile controale ample în toate domeniile cu risc de evaziune: ”Îmi asum misiunea de a demonstra că ANAF este un partener al contribuabililor oneşti, că această instituţie merită încrederea şi respectul cetăţenilor, dar şi că vom lupta cu determinare împotriva evaziunii fiscale.

ADVERTISEMENT

În acest sens, vreau să vă anunţ că în următoarele zile vor începe controale ample în toate domeniile cu risc ridicat de evaziune.