News

ANAF îl contrazice pe medicul Adrian Streinu-Cercel. Ce se întâmplă cu molecula care ar putea trata coronavirusul

18.04.2020 | 10:29
ANAF il contrazice pe medicul Adrian StreinuCercel Ce se intampla cu molecula care ar putea trata coronavirusul
ADVERTISEMENT

ANAF îl contrazice pe medicul Adrian Streinu-Cercel cu privire la molecula ce ar fi eficientă în tratarea coronavirusului și care ar fi blocată în Vama București.

ANAF îl contrazice pe medicul Adrian Streinu-Cercel

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a venit cu precizări și l-a contrazis pe medicul Adrian Streinu-Cercel, în privința moleculei blocate în Vamă.

ADVERTISEMENT

Joi seară, directorul Institutului Național de Boli Infecțioase Matei Balș, declara că a încercat să obțină o moleculă care ar fi eficientă în tratarea COVID-19, dar aceasta este blocată de patru zile în Vama București.

”De exemplu, de patru zile stă în Vama București o moleculă pe care am adus-o și nu o putem scoate de acolo. Considerente de tip birocratic”, a spus Streinu-Cercel.

ADVERTISEMENT

”Nu există nicio declarație vamală privind molecula la care se face referire”

Conform Mediafax, ANAF a anunțat că în evidențele Vămii nu apare nicio moleculă și precizează că medicul de Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș ar fi fost contactat încă de joi pentru a se clarifica situația.

”Cu privire la afirmațiile domnului Adrian Streinu-cercel, precizăm că Direcția Generală a Vămilor nu are în evidență/înregistrată nicio declarație vamală privind molecula la care se face referire”, se arată, vineri, într-un comunicat al ANAF.

ADVERTISEMENT

Un tratament împotriva coronavirusului, cu rezultate dătătoare de speranțe în țări importante din Europa, nu poate fi administrat încă pacienților din România. Motivul este unul de-a dreptul revoltător în acest context al pandemiei: lipsesc protocoalele liberate de Ministerul Sănătății.

România s-ar putea folosi în viitorul apropiat transferul de plasmă cu anticorpi în tratamentul pacienților critici care au fost infectați cu coronavirus. Din păcate, nici până la această oră protocoalele pentru acest tip de tratament nu au fost încă elaborate și se pierde timp important care poate costa sănătatea multor bolnavi.

ADVERTISEMENT

Cercetătorii spanioli avertizează oamenii sănătoși să nu trateze cu superficialitate pandemia de coronavirus. Conform oamenilor de știință, un sistem imunitar extrem de puternic poate fi fatal în cazul infectării cu coronavirus.

ADVERTISEMENT