News

ANAF, în blocaj total! Ce legătură are ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici

08.04.2019 | 12:36
ANAF in blocaj total Ce legatura are ministrul Finantelor Eugen Teodorovici

Agenția Națională de Administrare Fiscală nu traversează o perioadă tocmai bună. Conform unor surse citate de publicația Național, instituția ar fi grav afectată de conflictele interne pentru preluarea conducerii.

Probleme la ANAF. Ce vrea să facă Eugen Teodorovici

Pe fondul acestei situații, Eugen Teodorovici pregătește o mutare surpriză. Ministrul de Finanțe intenționează să „externalizeze procedura de numire și implicită asumare a oamenilor din conducerea ANAF și a structurilor componente”.

„Astfel că, deși nu este zi în care sursele interne să nu bage mâna in foc pentru noi numiri la conducerea ANAF, ”minunea” nu se mai petrece, spre disperarea politicienilor care au început astfel să-și dea seama că-și cam iau ”țeapa” vieții” , se arată în informațiile transmise de sursa citată.

Ce schimbări pregătește Eugen Teodorovici la ANAF
Ce schimbări pregătește Eugen Teodorovici la ANAF

Eugen Teodorovici pare deci să facă schimbări radicale la ANAF

„Pur si simplu ministrul Finanțelor pare decis să nu gireze niciuna dintre grupările politice care îl presează pentru girarea uneia sau alteia dintre garniturile propuse. Și probabil că o ști el, Teodorovici ceva, din moment ce este gata să ”externalizeze” procedura de numire și implicita asumare a oamenilor din conducerea ANAF și a structurilor componente” , mai notează sursa citată.

Numai că ”pasivitatea” aparent inexplicabilă a lui Eugen Orlando Teodorivici s-ar putea datora în bună parte și realității de alcov pesediste ca acesta, deși ditamai ministru al Finanțelor, oricum nu ar putea să se bage peste Mihaela Triculescu, presedinta ANAF neavand ”dublă comandă”.

La fel ca și junele Ștefan Cosmin Dolis de altfel, după cum bine a arătat-o recenta ”furtună in paharul” Vămilor… Astfel că dacă tot știe că este ”mână moartă”, atunci ce rost ar avea să-și pună în cap ”artileria grea”care girează activitatea ANAF-ului? Numai că toată această rotire a cadrelor din ultimii ani este deja la un pas să duca la un blocaj total al structurii, iar atunci un țap ispășitor tot va trebui găsit…Că doar nu va fi tocmai ”gurul” economic sacrificat pe altarul nemultumirii mediului de afaceri…” , precizează publicația mai sus amintită.

 

Tags: