ANAF a lansat o licitaţie pentru plata taxelor pe site-ul ghişeul.ro

Mirela Apostol   
in Hotnews
19/07/2016, 21:44
ANAF a lansat o licitaţie pentru plata taxelor pe site-ul ghişeul.ro

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF0 a lansat marţi, pe platfoma de licitaţii publice, o licitaţie publică pentru servicii bancare pentru acceptarea plăţilor de taxe prin platfoma online ghiseul.ro, un element esenţial pentru a permite contribuabililor să evite drumurile spre ghişeele Fiscului pentru achitarea impozitelor către stat.

ANAF estimează valoarea serviciilor între 1,56 şi 1,87 milioane lei, fără TVA. Soluţia de plată a taxelor online, prin platforma ghiseul.ro, urmează să fie implementată în toamnă, potrivit premierului Dacian Cioloş.

“Din toamnă, fiecare cetăţean îşi va putea plăti online taxele şi impozitele. Anunţul pentru achiziţionarea serviciilor bancare privind plăţile online cu cardul a fost lansat astăzi în SEAP, un pas important pe direcţia debirocratizării şi a simplificării relaţiei dintre contribuabili şi administraţie”, a scris Cioloş, pe pagina sa de Facebook.

Decizia a fost luată de Ministerul Finanţelor în luna mai şi a fost anunţată de ministrul de resort.

“Având în vedere numărul mare de solicitări pentru plata taxelor online, ANAF a demarat procedurile şi sperăm ca din toamnă acest lucru să fie posibil cel puţin la nivelul persoanelor fizice”, a afirmat ministrul Finanţelor, Anca Dragu, în 30 mai.

Ministerul a lucrat în paralel la două etape necesare aderării la sistemul de plată electronică, respectiv selectarea băncii prin care să se efectueze plăţile online şi înregistrarea efectivă a ANAF pe platformă.

Ministrul Finanţelor a precizat că sunt aspecte tehnice şi juridice care trebuie avute în vedere, luând în considerare că datele privind taxele şi impozitele pe care le are de plătit un contribuabil au un caracter secret, potrivit News.ro.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Ştirea MOMENTULUI

Becali vrea să profite de tensiunile de la Craiova: “Dau 3 milioane pe Mitriţă”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×