News

ANAF, mesaj important pentru toți românii care depun acest act! Ce trebuie să facă

07.05.2019 | 13:56
ANAF mesaj important pentru toti romanii care depun acest act Ce trebuie sa faca
Sediul ANAF. Sursa foto:hepta.ro

Agenția Națională de Administrare Fiscală a transmis un anunț important pentru toți românii. Este vorba despre introducerea unor noi metode de depunere a  Declarației Unice de către contribuabili. Fiscul propune o serie de dispozitive speciale, cu doar două luni înainte de termenul final.

Românii vor beneficia de noi metode prin care să achite dările la stat

Ministerul Finanțelor Publice, prin intermediul Agenției Naționale de Administrare Fiscală a anunțat în cursul zilei de luni că pune la dispoziția contribuabililor noi modalități prin care să poată achita dările la stat. 

Mai concret, sediile unităților din întreg teritoriul țării au fost dotate cu calculatoare destinate publicului larg. Astfel, instituția vine în întâmpinarea românilor, pentru a facilita îndeplinirea obligațiilor fiscale. Prin intermediul acestor dispozitive, oamenii vor putea depune „Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice”.

Noi informații pentru toși contribuabilii români. Sursa foto: Opinia Timișoarei
Noi informații pentru toși contribuabilii români. Sursa foto: Opinia Timișoarei

Anunțul Ministerului Finanțelor Publice

De asemenea, această inițiativă își propune să vină în sprijinul contribuabililor care nu dețin calculator personal sau nu dispun de conexiune la Internet. Aceștia vor putea utiliza dispozitivele puse la dispoziție în cadrul sediilor Agenției Naționale de Administrare Fiscală din toată țara.

Trebuie știut că aceste calculatoare sunt destinate exclusiv accesării serviciilor electronice puse la dispoziția contribuabililor de ANAF.  Pentru a consulta lista detaliată a tuturor sediilor dotate cu astfel de dispozitive, românii sunt invitați să acceseze pagina oficială a instituției, www.anaf.ro.

Rugăm contribuabilii să depună în timp util Declarația Unică, pentru a se evita suprasolicitarea sistemului informatic al ANAF în perioada termenului limită de depunere” , se mai arată în comunicatul Agenției Naționale de Adminsitrare Fiscală, dat publicității în cursul zilei de marți, 7 mai 2019.

Totodată, instituția anunță că „Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice” poate fi transmisă și prin intermediul serviciului „Depunere declarații”, disponibil pe site. Românii mai au la dispoziție doar două luni până când va expira termenul limită pentru achitarea tuturor obligațiilor fiscale.

Tags: