News

ANAF, obligat să-i arate Dianei Șoșoacă documentele pe baza cărora i-a poprit conturile. Senatoarea acuză că ”i-au luat 150.000 de lei de pe card”

Diana Șoșoacă a povestit instanței că a rămas fără 150.000 de lei din conturi iar ANAF a început executarea silită pentru 40.000 de lei.
11.11.2022 | 17:30
ANAF obligat sai arate Dianei Sosoaca documentele pe baza carora ia poprit conturile Senatoarea acuza ca iau luat 150000 de lei de pe card
Senatoarea Diana Șoșoacă are conturile poprite de ANAF din cauza unei presupuse datorii de peste 30.000 de euro / Foto: Alexandru Dobre / Mediafax Foto / Hepta
ADVERTISEMENT

Senatoarea Diana Șoșoacă le-a povestit magistraților de la Judecătoria Sectorului 2 că nu înțelege modul în care ANAF i-a calculat sumele datorate și care ar proveni atât din amenzi din perioada pandemiei cât și din impozite datorate din activitatea de avocat.

Diana Șoșoacă a contestat în instanță executarea silită

Diana Șoșoacă a dat în judecată Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (AFP sector 2) în martie 2022, așa cum a anunțat în premieră FANATIK. Ea contestă modul de calcul al sumelor datorate către Fisc dar și executarea silită pe care ANAF a instituit-o pe numele ei.

ADVERTISEMENT

La sfârșitul lunii septembrie, Diana Șoșoacă a apărut în instanță și a solicitat să i se pună la dispoziție ”o listă cu toate debitele”, pentru că nu înțelege cum ANAF a ajuns la suma respectivă.

Senatoarea nu înțelege de unde provin sumele invocate de ANAF

”Solicită să i se pună în vedere intimatei – întrucât nu îi iese suma pe care au pus-o poprire pe conturi, având un titlu de 61.137 lei și unul de 3.233 lei, din 2014 și 2015, care sunt prescrise, a achitat aceste sume – să depună încă un exemplar al înscrisurilor depuse.

ADVERTISEMENT

Solicită să se depună și o listă cu toate debitele achitate de dânsa, având în vedere că debitele din 2014 și 2015 au fost achitate.

A depus la dosar dovezi de la ghiseul.ro, fiind mult mai ușor să achite astfel, fiind la dosar și ce a plătit la aceștia, la ghișeu, pentru că la un moment dat i-au spus că nu înregistrează ce se plătește pe ghiseul.ro sau dacă fac ordin de plată.

ADVERTISEMENT

Dorește să se verifice ce se solicită din 2014, trebuie să ceară băncii, nu înțelege ce este acolo.

Aceștia i-au luat 150.000 de lei din conturi. Îi pun titluri fiscale de 60.000 de lei, însă i-au luat 150.000 de lei, iar acum are din nou poprire”, se arată în notele de ședință.

ADVERTISEMENT

Amenzile din timpul pandemiei, anulate de Curtea Constituțională

Diana Șoșoacă a mai arătat că amenzile pe care le-a încasat în timpul pandemiei, pentru nepurtarea măștii în aer liber, sunt lovite de nulitate absolută, prin decizia Curții Constituționale, iar acestea sunt obiectul unor acțiuni în instanță. Astfel, ANAF nu ar avea dreptul să execute silit sumele respective, până la finalizarea litigiilor, cu atât mai mult în cazul celor pe care le-a pierdut.

În legătură cu impozitele provenite din activitatea de avocat, Diana Șoșoacă a depus înscrisuri care dovedesc faptul că acestea au fost plătite online. În ciuda acestui lucru, ea continuă să figureze cu datorii la ANAF, din cauza unor probleme la sistemul informatic al instituției.

Șoșoacă susține că a plătit 20.000 de lei prin ghiseul.ro, dar apare în continuare restantă

”S-a trezit cu anunțuri de la bancă, că s-a pus poprire și nu cunoaște dacă au fost stinse, pentru că s-a trezit cu încă 400 de milioane de lei vechi, anunță acum că s-a început executarea silită.

A făcut încă o contestație la executare pe ultimele sume, pe 40.000 de lei. Sumele achitate pe ghiseul.ro, sume de circa 20.000 de lei nu sunt procesate pe ghiseul.ro. A plătit inclusiv acum 7 luni, dar aceste plăți nu sunt procesate în sistem”, se mai arată în transcriptul ședinței de judecată.

Magistrații au admis solicitările Dianei Șoșoacă și au solicitat, printr-o adresă către AFP Sector 2, să depună o listă cu situația plăților din 2014 și până în prezent, una cu sumele defalcate (declarații anuale și amenzi) precum și dacă a înregistrat erori tehnice la portalul ghiseul.ro.

Diana Șoșoacă: ”Invocă penalități înainte de prescripție, chiar dacă ai plătit”

Diana Șoșoacă a confirmat pentru FANATIK faptul că ANAF îi solicită aproximativ 30.000 de euro, și susține că nu crede că este vorba despre o simplă eroare.

”Ei vin cu așa-zise penalități pe care le invocă înainte de prescripție, pe care nu poți să le anulează decât printr-o decizie a instanței, chiar dacă ai fost plătitor de bună credință”, a declarat Diana Șoșoacă pentru FANATIK, în urmă cu câteva luni.

Senatoarea crede că popririle pe conturi au fost făcute în mod abuziv și că autoritățile vor să o lase ”fără casă și fără mașină”, pentru a-i închide gura.

ADVERTISEMENT