News

ANAF, schimbarea uriașă pe care sute de mii de români și-o doreau. Poți beneficia și tu de ea

ANAF pregăteşte o schimbare care vine în sprjinul multor români. De acum înainte nu vor mai fi necesare deplasările către sediile instituţiei.
22.06.2024 | 21:25
ANAF schimbarea uriasa pe care sute de mii de romani sio doreau Poti beneficia si tu de ea
Bunurile mobile şi imobile scoase la licitaţie de ANAF vor putea fi cumpărate online Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

De mai bine de un deceniu auzim de digitalizarea ANAF, dar anul 2024 găseşte Fiscul departe de pretenţiile pe care le au oamenii într-o epocă în care majoritatea tranzacţiilor se desfăşoară în mediul virtual. Totuşi, instituţia face paşi timizi în direcţia cea bună.

La a treia licitaţie, preţurile produselor din magazinul online se înjumătăţeşte

Una dintre schimbările importante făcute de ANAF în acest an este aceea de a le înlesni românilor accesul la bunurile confiscate de la contravenienţi. Astfel, aceste produse vor fi disponibile pentru cumpărare prin intermediul unui magazin online deschis de Fisc.

ADVERTISEMENT

În cadrul acestui magazin virtual, toate bunurile confiscate de către comisarii ANAF vor fi vândute prin licitație. De remarcat că dacă unele produse vor rămâne fără cumpărător după primele două licitaţii, la cea de-a treia respectivele produse vor fi reduse cu 50%.

În momentul de faţă licitațiile sunt organizate numai în format fizic, iar anunțurile referitoare la produsele scoase la vânzare şi datele licitaţiilor sunt destul de greu de găsit pe site-ul ANAF.

ADVERTISEMENT

În România sunt în total opt magazine ANAF care comercializează produse confiscate. În Bucureşti, magazinul Fiscului din București se află în Sectorul 4, pe strada Măriuca, nr.14. Programul de funcționare este de luni până joi de la 08:30 la 16:00, iar vinerea de la 08:30 la 14:00.

Magazinele fizice ale ANAF seamănă mult cu cele second-hand, produsele care se găsesc aproape întotdeauna aici fiind hainele, accesoriile şi produsele electrice de deminensiuni mici, de genul ledurilor, lămpilor sau cablurilor.

ADVERTISEMENT

Produsele mai valoroase confiscate de comisarii Fiscului, precum mașinile sau locuințele, sunt vândute prin licitații anunţate pe site-ul ANAF.

Conducerea ANANF s-a schimbat la sfârşitul lunii mai a anului trecut, ministrul Finanţelor de la acea vreme, Adrian Câciu, numind-o pe Nicoleta Cârciumaru, fosta şefă ANAF Bucureşti, în locul lui Lucian Heiuş.

ADVERTISEMENT

Nicoleta Cîrciumaru a fost vicepreşedinte al ANAF, responsabilă cu colectarea veniturilor bugetare. În ultimii ani ea a condus Administraţia Sector 6 a Finanţelor Publice şi apoi a fost şefa Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti.

ADVERTISEMENT
Tags: