ANAF scoate din nou la licitație o casă din Brăila, pentru a doua oară, după ce prima dată nimeni nu a dorit să cumpere acest imobil. Prețul de pornire este de 233.250 de lei (aproximativ 47.000 de euro), cu mențiunea că locuința se află în Movila Miresii, din județul Brăila.
”Direcţia generală executări silite cazuri speciale, prin Serviciul executări silite cazuri speciale regional Galaţi, organizează în data de 03.04.2023, ora 12:00, în municipiul Galaţi, strada Brăilei, nr. 33, demisol, sala D3 (sediul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Galaţi), a doua licitaţie pentru:
– ansamblu imobiliar compus din teren intravilan cu suprafața de 300 m.p., tarlaua 56/1, parcela 51, având nr.cadastral 1905 şi construcţia edificată pe acesta-categorie casa de locuit identificată cu nr. 1905-C1, în suprafaţă construită de 147 m.p. situate in comuna Movila Miresii, str.Orizont nr.1195, jud.Brăila.
Acestea sunt inscrise în CF nr.71529-UAT Movila Miresii, preţ de pornire al licitaţiei 233.250 lei (exclusiv TVA*),în scopul recuperării creanţelor bugetare stabilite prin hotărâre judecătorească pronunţată în materie penală, în dosarul nr. 2820/113/2014”, a transmis ANAF, conform Adevărul.
Cine dorește să participe la licitație are nevoie să depună, cu cel puțin o zi înainte de această licitație, mai multe documente, printre care o oferă de cumpărare pentru fiecare bun în parte, dovada plății taxei de participare sau a constituirii garanției sub forma scrisorii de garanție, reprezentând 10% din prețul de pornire a licitației.
Probabil această taxă i-a făcut pe români să se ferească prima dată de licitație, care va fi acum reluată. Totodată, pe lista documentelor necesare mai e menționată împuternicirea persoanei care îl reprezintă pe ofertant și, în cazul persoanelor juridice din România, o copie de pe certificatul unic de înregistrare eliberat de oficiul registrului comerţului.
Pentru persoanele juridice străine noutatea ar fi actul de înmatriculare tradus în limba română, în timp ce pentru persoanele fizice române va fi necesară o copie a actului de identitate. În cele din urmă doritorii care vor să participe la licitație au nevoie de o declarație pe proprie răspundere a ofertantului prin care certifică faptul că nu este persoană interpusă cu debitorul.
ANAF scoate mereu la licitație imobile sau autoturisme, pe lângă alte bunuri, însă nu tot timpul oamenii se înghesuie pentru a le cumpăra. De exemplu, în urmă cu mai multe luni, ANAF vindea un BMW 320i din 2000 la prețul de pornire de 9.336 de lei. Licitația avea atunci loc la ora 13:00 la sediul DGESCS Timișoara.
Alte autoturisme vândute de-a lungul timpului au fost un BMW X5, din 2006, pe motorină, la un preț de pornire de 24.164 de lei. De cele mai multe ori produsele scoase la licitație au nevoie de investiții suplimentare pentru a fi folosite sau pentru a deveni profitabile, în cazul imobilelor, astfel că românii se gândesc de mai multe ori înainte de a participa la o astfel de licitație.