News

ANAF scoate la vânzare hotelul Elenei Udrea şi al lui Dorin Cocoş. Cât costă jumătate din Euro Hotels Grivița

ANAF anunță că va scoate la vânzare hotelul deținut de Elena Udrea și Dorin Cocoș. Autoritățile din România încearcă să recupereze din prejudiciul cauzat.
06.06.2024 | 14:32
ANAF scoate la vanzare hotelul Elenei Udrea si al lui Dorin Cocos Cat costa jumatate din Euro Hotels Grivita
ANAF scoate la vânzare hotelul Elenei Udrea şi al lui Dorin Cocoş. Cât costă jumătate din Euro Hotels Grivița. Foto: Elena Udrea
ADVERTISEMENT

Așadar, ANAF va scoate la vânzare jumătate din Euro Hotels Grivița, aflat în apropiere de Gara de Nord. Prețul cerut este de 16,85 milioane de lei, inclusiv TVA. Rămâne de văzut dacă vor exista cumpărători, pentru că până în acest moment românii nu s-au înghesuit la licitațiile organizate de ANAF pentru a cumpăra terenurile Elenei Udrea.

ANAF scoate la vânzare hotelul Elenei Udrea şi al lui Dorin Cocoş

Instanța de judecată a stabilit deja că ANAF are dreptul legal de a recupera prejudiciul creat de Elena Udrea și soțul său Dorin Cocoș, în dosarele corupție deschise de DNA în ultimii ani. Fiscul va vinde, așadar, o cotă de un sfert de hotel ce aparține Elenei Udrea și o cotă la același preț de 8,42 milioane de lei ce aparține lui Dorin Cocoș.

ADVERTISEMENT

Elena Udrea și Dorin Cocoș au fost căsătoriți, însă au divorțat în 2013. Vânzarea acestor bunuri are loc în cadrul unor dosare investigate de DNA, ”fiind grevate de mai multe acte şi ordonanţe emise de Curtea de Apel Bucureşti, Tribunalul Bucureşti, Parchetul de pe lângă ICCJ DNA, ANAF şi DGITL Sector 1”, conform Profit.ro.

ANAF a încercat să scoată la licitație până acum mai multe bunuri, în special terenuri, care aparțin Elenei Udrea, cu toate acestea românii nu s-au înghesuit să cumpere din aceste proprietăți. Euro Hotel Grivița a fost construit în 1905 și redeschis în 2014 după o renovare completă, fiind la mică distanță de Gara de Nord.

ADVERTISEMENT

Totodată, ANAF vinde și alte proprietăți ale lui Dorin Cocoș, conform Profit.ro, iar aceste licității au fost programate pe 3 iulie. Totodată, ANAF va scoate la licitație alte șase bunuri imobile ce aparțin Elenei Durea, la un preț de pornire de 1,1 milioane de lei, la care se adaugă TVA.

ANAF scoate la licitație bunuri care aparțin Elenei Udrea

Anunțul a fost făcut pe 25 aprilie, iar aceste bunuri au ajuns deja la a 3-a tentativă de vânzare. Această licitație va avea loc joi, 13 iunie, de la ora 14:30. Conform Agerpres, la licitație vor fi scoase cinci terenuri situate pe strada Constantin Godeanu, numărul 55 J, din sectorul 1.

ADVERTISEMENT

Acestora li se adaugă o cotă de 1/2 dintr-un teren intravilan situat la aceeași adresă adresă, despre care ANAF menţionează că este drum de acces. De obicei aceste licitații sunt evitate de potențialii cumpărători, care nu vor să se complice cu astfel de bunuri confiscate.

În 2022, Lucian Ovidiu Heiuș, președinte al ANAF în acea vreme, declara că instituția sa depune eforturi pentru a scoate la licitație mai multe bunuri ale Elenei Udrea, inclusiv două autoturisme, însă fără prea mare succes.

ADVERTISEMENT

Scopul e recuperarea prejudiciului cauzat de Elena Udrea în dosarul penal Gala Bute, care de altfel a dus-o după gratii. Inițial, cele șase terenuri se vindeau în octombrie 2023 cu 3,29 milioane de lei, fără TVA, dar acum prețul este cu 60% mai mic.

ADVERTISEMENT