Interesant, bolizii de lux sau ceasurile cu diamante pot să coste cu 50% mai puțin decât pe piața liberă. Cea mai scumpă mașină, un Lamborghini URUS din 2020, pornește de la 250.000 de euro. Un Lamborghini Huracan are un preț de pornire de 900.000 de lei, deci tot pe acolo, fiind vorba despre o mașină sport din 2018.
Acest Lamborghini are un motor pe benzină de 5200 cm, 610 cai putere și poate atinge o viteză de 325 km/h. Pentru că la prima licitație acest bolid de lux nu a fost vândut, acum acesta are un preț mai mic cu 25%. În total vor fi scoase la licitație patru mașini de lux, confiscate de la interlopul Alexandru Stoica, poreclit Omul fără chip.
Așezat în capul listei Most Wanted a FBI, pentru că a clonat carduri în SUA, individul a fost arestat în România și toate mașinile confiscate. Cei care nu își permit 1 milion de euro pentru o mașină de fițe au varianta unui Mercedes la 115.000 de lei.
De remarcat că pe site-ul instituției pot fi licitate și mașini sub 1000 de euro bucata. Conform Observatornews.ro, pasionații de bijuterii pot să își cumpere un ceas ediție limitată pentru câteva zeci de mii de euro.
Cel mai scump ceas e un Sicis cu diamante și aur alb, model Leopard Watch, cu un preț de pornire de peste 45.000 de euro. Doar 10 astfel de exemplare există la nivel mondial, astfel că achiziția va fi cu siguranță una de invidiat.
“Ceasurile pe care le vedeti sunt in cadrul unui singur dosar de urmărire penala aflat pe rolul parchetului Tribunalului Bucuresti”, a declarat Eduard Gabriel Levai, şef serviciu juridic ANABI.
Aceste ceasuri au fost deținute de o contabilă acuzată de delapidare. Pe site-ul ANAF pot fi găsite inclusiv obiecte bizare cum ar fi lemne, electrocasnice și biciclete. Acest tip de licitație promovat de ANAF e exclusiv online.
“Este necesară plata unei garanții de 10% care se restituie în cazul în care nu e desemnată persoana drept câstigător. Inclusiv pers juridice pot participa, inclusiv persoanele din străinatate pot participa”, a declarat Eduard Gabriel Levai, şef serviciu juridic ANABI.
În 2023, ANAF a organizat 52 de licitații publice și a obținut 700.000 de euro din valorificarea bunurilor. Românii au cumpărat mașini, avioane, trenuri, deșeuri, bijuterii din aur, opere de artă și chiar criptomonede.