Sporturi

Cori Gauff le poate întrece pe surorile Williams la câştigurile din tenis. La ce sumă astronomică ar putea ajunge

08.07.2019 | 09:30
cori gauff are doar 15 ani dar analiştii economici o văd deja în curânde drept cea mai bine plătită sportivă din toate timpurile

Tabloidul britanic The Sun redă opinia unui analist în marketing sportiv, care susţine că nu va trece mult timp până când Cori Gauff, puştoaica de 15 ani care a făcut senzaţie pe arenele de la Wimbledon, va deveni cea mai bine plătită sportivă din lume, urmând a câştiga sume colosale, cu mult peste cele reuşite de cele două surori Serena şi Venus Williams.

Analiştii economici o văd pe Cori Gauff în curând drept cea mai bine plătită sportivă a planetei

Nigel Curry este fost preşedinte al European Sponsorship Association şi este convins că dacă americanca de 15 ani va reuşi să obţină performanţe mai ales în turneele de Grand Slam va avea atât de multe uşi deschise din partea sponsorilor, încât fără nici o problemă va putea depăşi anual suma de 100 de milioane de dolari.

“Fără nici un dubiu are potenţialul de a deveni cea mai bine plătită sportivă din toate timpurile şi de la surorile Williams această coroană tot aşteaptă să fie luată de câţiva ani. Este chiar foarte bine ca o femeie să devină figura proeminentă în sport. Uitaţi-vă la surorile Williams cât au putut câştiga nu atât din succesele din turnee, cât mai ales prin contractele de sponsorizare.

cori gauff le va depăşi la bani pe surorile Wiliams

Le va depăşi clar pe surorile Williams

Este clar că fără performanţe nici sponsorii nu s-ar îngrămădi, dar ceea ce vreau să spun este faptul că din victoriile obţinute la turnee, în special la cele de Grand Slam câştigurile nu vor fi nici pe departe din sumele consistente pe care le va obţine de la sponsorii cu care va semna contracte. “

Deja Cori Gauff va atinge milionul de dolari la sfârşitul acestui an, în urma contractelor semnate cu producătorul de paste Barilla şi cu două firme de îmbrăcăminte, Head şi New Balance. Dar Curry este convins că puştoaica va sări mult peste surorile Williams şi pentru faptul că ea are doar 15 ani şi era reţelelor de socializare îi va fi de mare folos. “Fiind activă pe Instagram şi pe Snapchat Cori Gauff are în faţă cele mai mari perspective pentru a câştiga lejer anual peste o sută de milioane de dolari” – spune Curry.