Analiză / Cu cine se va lupta Chiricheş pentru un loc de titular la Tottenham

Vlad Chiricheş va avea parte de o concurenţă puternică la Tottenham pe postul de fundaş central. Toţi cei trei rivali ai săi joacă de ani buni la un nivel înalt. Vestea bună este că...
25.08.2013 | 14:44
Analiza  Cu cine se va lupta Chiriches pentru un loc de titular la Tottenham

Vlad Chiricheş va avea parte de o concurenţă puternică la Tottenham pe postul de fundaş central. Toţi cei trei rivali ai săi joacă de ani buni la un nivel înalt. Vestea bună este că antrenorul Villas-Boas este adeptul sistemului de rotaţie, trimiţîndu-i în măsură egală pe teren în startul acestui sezon pe Vertonghen, Kaboul şi Dawson.

Urcarea lui Vlad în zona mediană, la închidere, pare o variantă exclusă de la bun început, Tottenham avînd nu mai puţin de patru mijlocaşi defensivi în lot: brazilienii Paulinho şi Sandro, belgianul Dembele şi francezul Capoue.

Jan Vertonghen (26 ani) – 22.000.000 €

Fostul căpitan al lui Ajax a ajuns în Premier League anul trecut, Tottenham achiziţionîndu-l pentru o sumă nedezvăluită. S-a adaptat rapid rigorilor fotbalului englez, marcînd în victoria istorică reuşită de Spurs pe Old Trafford, prima din ultimii 20 de ani.

În ciuda unei staturi impozante (1.89 metri), Vertonghen deţine o tehnică ieşită din comun şi şutează foarte bine de la distanţă. Are 49 de selecţii la prima reprezentativă a Belgiei, unde evoluează ca fundaş stînga.

Younes Kaboul (27 ani) – 11.500.000 €

Francezul are o bogată experienţă în fotbalul britanic, de vreme ce a poposit în Insulă pe cînd abia împlinise 21 de ani. Tottenham le-a plătit celor de la Auxerre în schimbul său, în 2007, suma de zece milioane de euro. În ciuda unui prim sezon bun, în care a evoluat în peste 25 de meciuri şi a marcat de patru ori, s-a transferat la Portsmouth în schimbul a opt milioane de euro, unde a stat doi ani.

Clubul de pe White Hart Lane l-a achiziţionat din nou la începutul lui 2010, plătind însă ceva mai mult de această dată – 13 milioane de euro. Între timp a strîns aproximativ 200 de partide în prima ligă engleză de fotbal, cochetînd la un moment dat şi cu naţionala Franţei, pentru care a bifat cinci prezenţe.

Asemenea lui Chiricheş, poate juca atît fundaş central, cît şi mijlocaş defensiv. De asemenea, poate fi utilizat şi în banda dreaptă a apărării. Villas-Boas i-a oferit banderola de căpitan la meciul cu Dinamo Tbilissi din Europa League.

Michael Dawson (29 ani) – 8.000.000 €

Este căpitanul echipei, evoluînd pe White Hart Lane încă din 2005 şi, probabil, cel mai apreciat fotbalist de către suporterii lui Spurs. Nu se lipeşte la gol precum colegii săi din apărare, însă cu greu poate fi depăşit de atacanţii adverşi.

A prins, cu noroc, lotul Angliei pentru Cupa Mondială din 2010, după ce Rio Ferdinand s-a accidentat înainte de startul competiţiei. Nu a evoluat însă în niciun meci din Africa de Sud, singurele sale apariţii venind în preliminariile pentru EURO 2012

Tags: